Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pčelarski problemi
  • 31.08.2015. 13:25

Medvjed rasturio pčelinjak na Krku

Kako se medvjed našao na otoku Krku, ne zna se. No kada je ogladnio svratio je u pčelinjak kod Omišlja, pojeo malo meda i ostavio veliki nered za sobom.

Foto: Mirko Almaši
  • 735
  • 49
  • 0

Pčelinjak Mirka Almašija iz Omišlja na otoku Krku, posjetio je gost kojem se niti jedan tamošnji pčelar ne bi nadao.

Glavom i šapama riječ je o medvjedu. Upravo tragovi šapa na saćama te ogrebotine na košnicama, dokaz su, kažu u tamošnjoj Udruzi pčelara Kadulja, da je riječ o toj životinji.

Pčelinjak je medvjedu poslužio k'o švedski stol

"Nastradalo je 10 košnica koje je razbacao. Isto tako pretpostavljam da je ga u gozbi prekinuo zvuk nadolazećeg auta, s obzirom da se poslužio medom sa samo dva okvira. Košnice su oštećene, dok su pčele bile toliko nemirne da me niti zaštitna oprema nije mogla zaštititi od uboda kada sam obavljao sanaciju svojeg pčelinjaka. O svemu smo obavijestili lovnika Lovačkog društva Šljuka 1924 iz Omišlja, Brunu Požegu, koji je došao na mjesto događaja kao i lovočuvar Anton Žic", kaže vlasnik Mirko Almaši.

A dio turista spava na otvorenom u vrećama za spavanje

Ni stariji pčelari ne pamte da je medvjed ikad na Krku napao neki pčelinjak i napravio štetu. Krčki pčelari se nadaju da će mjerodavni poduzeti sve da se ovakvo nešto više ne dogodi. Medvjedima otok Krk nije prirodno obitavalište i saznanje da je tamo, doista nije ugodno, tim više što ima i puno turista. Napadnuti pčelinjak nalazi se između Zračne luke i mjesta Voz nedaleko Omišlja.

Foto: Mirko Almaši


Tagovi

Pčelinjak Mirko Almaši Omišalj Otok Krk Medvjed Šape na saćama Ogrebotine Udruga pčelara Kadulja Oštećene košnice Nemirne pčele Zaštitna oprema Lovačko društvo Šljuka 1924 Bruno Požega Anton Žic Lovočuvar Zračna luka Voz


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰