Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HPA
  • 23.06.2015. 16:00

Laboratorijska kontrola uzoraka meda

Zainteresirani pčelari mogu do 03. srpnja 2015. poslati uzorke meda u laboratorij Hrvatske poljoprivredne agencije, na provjeru njegove kvalitete, a povrat novca za taj postupak zatražiti od Agencije za plaćanja.

Foto: depositphotos.com,
  • 6.264
  • 183
  • 0

Na temelju Pravilnika o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2014. do 2016. godine, Odjel za kontrolu kvalitete meda Hrvatske poljoprivredne agencije obavještava sve zainteresirane pčelare da njihov laboratorij ispunjava propisane uvjete te ih poziva na korištenje usluga vezanih uz mjeru Kontrola kvalitete meda.

Zahtjev za isplatu potpore za spomenutu mjeru, podnosi se na obrascu iz Priloga II Pravilnika, kojeg možete preuzeti i ispod ovoga teksta, te podnosi Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do 15. srpnja 2015. godine. Zahtjevu se također prilaže preslika originala računa i dokaz, izdanih u razdoblju od 01. rujna 2014. do 15. srpnja 2015. godine, koji moraju sadržavati podatke o broju uzoraka na kojima je obavljeno ispitivanje te nalaz odnosno izvještaj ispitivanja s rezultatima. Uzorci meda moraju biti dostavljeni u laboratorij do 03. srpnja 2015.

Popis ostalih ovlaštenih laboratorija koji vrše kontrolu kvalitete možete pronaći ovdje.

Kako bi laboratorij mogao na vrijeme ispitati zaprimljene uzroke, ali i pčelari poslati sve dokumente u Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, rok za dopremu uzoraka u laboratorij je 03. srpnja 2015. godine. Nakon toga datuma, može se izravno kontaktirati laboratorij i provjeriti postoji li mogućnost preuzimanja dodatnih uzoraka na analize, a s ciljem da se iste provedu, a rezultati i račun na vrijeme dostave pčelarima.

Svi ostali pčelari koji ne namjeravaju tražiti povrat sredstava, kao niti slati zahtjeve Aganciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, mogu svoje uzorke dostavljati na ispitivanje u laboratorij Hrvatske poljoprivredne agencije, tokom cijele godine.

Cjenik

Cijena ispitivanih parametara (udio vode, električna provodnost, količina hidroksimetilfurfurala - (HMF-a), aktivnost dijastaze, melisopalinološka analiza i senzorska analiza) po uzorku iznosi:

  1. Redovna cijena za sve navedene analize:

Vrsta usluge

Cijena po 1 uzroku kn

PDV 25%

Ukupno kn

Kontrola kvalitete meda (redovna cijena)

509,00

127,25

636,25

2. Cijena u sustavu Med iz Lijepe naše (uključeni su svi prethodno navedeni parametri),
uz sudjelovanje u spomenutom marketiškom projektu, a što uključuje Certifikat i nabavu dodatnih naljepnica za teglice:

Vrsta usluge

Cijena po 1 uzroku u kn

PDV 25%

Ukupno kn

Fizikalno-kemijske i senzorske analize meda s okvirnom peludnom analizom - MLN2

200,00

50,00

250,00

Fizikalno-kemijske i senzorske analize meda s detaljnom peludnom analizom - MLN1

280,00

70,00

350,00

Naljepnice "Med iz Lijepe Naše"

0,50

0,13

0,63

Za naljepnice Med iz Lijepe naše ne može se ostvariti povrat sredstava iz Nacionalnog pčelarskog programa. Zahtjevi i popratna dokumentacija šalju se poštom na adresu: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju - pomoć za sektor pčelarstva M2, Ulica grada Vukovara 269d, 10 000 Zagreb

Za sve dodatne informacije o provođenju kontrole kvalitete meda možete kontaktirati Odjel za kontrolu kvalitete meda, Hrvatske poljoprivredne agencije, putem navedenih a mail adresa ili broja telefona:

e-mail

Telefon

Odjel za kontrolu kvalitete meda HPA (Laboratorij)

okkm@hpa.hr

048 / 279-063

Nina Krnjak

nkrnjak@hpa.hr

Željko Hrg Matušin

zhmatusin@hpa.hr

Andrea Babić

ababic@hpa.hr

Dodatne informacije o mogućnosti sudjelovanja u marketinškom projektu Med iz Lijepe naše, možete dobiti u Odjelu za tržište i marketing poljoprivrednih proizvoda, putem brojeva telefona 01/39-03-157 ili 01/39-03-164.

Foto: depositphotos.com, @ludinko


Dokumenti


Tagovi

Nacionalni pčelarski program Hrvatska poljoprivredna agencija Laboratorij Kontrala kvalitete meda Potpore Zahtjev Uzorci Pčelari Med iz Lijepe naše Agencija za plaćanja


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]