Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Promocija pčelarstva
  • 13.11.2015. 15:40

Laboratorij za ispitivanje kvalitete meda!

U novom zadarskom laboratoriju za kontrolu meda, u prvome će se redu ispitivati kvaliteta pčelinjih proizvoda s područja Zadarske županije te Unsko-sanskog kantona u BiH.

Foto: depositphotos.com
  • 564
  • 49
  • 0

U petak, 13. studenoga 2015. godine, u 11.00 sati, u Centru za prehrambenu tehnologiju i biotehnologiju u Zadru, u sklopu projekta Promocija pčelarstva bit će otvoren novoopremljeni laboratorij za kontrolu kvalitete meda.

Investicija je vrijedna 649.509,62 eura, a sufinancira je Europska unija u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska - Bosna i Hercegovina 2007-2013. Nositelj projekta s hrvatske strane je Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Centar Zadar, a s bosanskohercegovačke, Veterinarski zavod Bihać. Partneri su Zadarska županija, Agencija za razvoj Zadarske županije Zadra Nova, Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona te udruge pčelara Dalmatinka iz Zadra i Iva iz Posušja.

Pomoć kvalitetnijem pčelarenju u Hrvatskoj i BiH

Laboratorij za kontrolu kvalitete meda PBF-Centra Zadar, uspostava stanice za selektivni uzgoj i reprodukciju matica te edukacije pčelara, unaprijedit će institucionalnu podršku u pčelarskom poduzetništvu vezanu uz podizanje kvalitete i količini proizvodnje kao i plasman meda i drugih pčelinjih proizvoda na tržište.

Projekt je značajan za razvoj i promociju pčelarstva u Zadarskoj županiji te Unsko-sanskom kantonu i općini Posušje u BiH, ali i za regionalni razvoj te prekograničnu suradnju obje države.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Zadar Laboratorij Kvaliteta meda Promocija pčelarstva IPA Prekogranični program Hrvatska Bosna i Hercegovina Prehrambeno-biotehnološki fakultet Veterinarski zavod Bihać Unsko-sanski kanton Udruga Dalmatinka Udruga Iva Posušje Matice Pčelar


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.