Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šumom i drumom
  • 01.11.2014. 18:00

Panika oko mandarina

Et, čem tolka sekirancija. Smirite se ljudi, upalte cede od Tamburaškog Sastava Jorgan i uživajte. Ja sad ode prespavati vrijeme za drijemanje.

Foto: depositphotos.com
  • 268
  • 33
  • 0

Svake jeseni ista priča, jer uvijek krene sezona budaletina. Ja znam da sam ostao predugo u svojoj glavurdi i očigledno pogubio pamet, ali ovaj puta sam rekao sebi da neće meni kopat po mozgu kašikom. Kao sad su mandarine problem. Ajde molim te. Totalno ne mogu skontat ove hipohondre što se plaše da dobiju rak od razmišljanja. Pokušao sam izbrojati načine za iskoristiti sve silne mandoše, ali nisam uspio no ima ih između deset i stošezdeset, a vi kukate. E pa sać ja vama u interesu javnosti objavti ključni samovoljni iskaz dokaza rješenja problema.

Kako višak mandarina iskoristiti konstrunktivno?

Ajd odma da zaboravimo one klasične recepte di mandarine trošimo za kojekakve pekmezove, đemove, kolače, mafine ili sokove. To su ok, ali standardne stvari koje svi znamo. Meni osobno najbolji način korištenja ove divne voćke je kada pečem janjetinu. Onda lijepo u jedan lonac stavim vode i pobacam kilu dvije neočišćeno i lagano kuvam dok se janjetina ne ispeče i onda to lijepo istresem negdje iza kuće pa nek se tamo muhe skupljaju dok ja u miru jedem pečenje.

Sljedeće što me nervira da nitko ne spominje mogućnost pravljenja umjetnog goriva. Bože pa to je najednostavnija stvar koja može bit. Postoji stroj u koji sve ubaciš pa stisneš tipkicu i ode. Sa druge strane pipa i samo točiš, a može se strojček nabaviti u svim boljim agro trgovinama za nepunih dva i po milijuna eura. Recimo moja stara baba, pokoj joj duši, je uvijek govorila kada praviš gnojivo da metneš par kila da ti da posebnu aromu, a i cijeli dvor ti lijepo miriši.

E sad ono što ziher niste znali zato jer je to moj osobni izum je kečap od mandarine. Istina, nije ko pravi al je dobar. Patio sam se jedno dest dana i potrošio par tona koje sam bacio dok nisam nadošo na prave omjere, al sad ladno naštancam par teglica dnevno i prodajem po selu. Ide ko alva. Zadnje, ali neprovjerene informacije od našeg ministra su da će jedna firma koja se bavi proizvodnjom harfi otkupiti dobar dio uroda jer im trebaju one bijele niti za izradu žica, al to još nije sigurno no svejedno si sačuvajte malo ak dođe do toga da imate. Ak ništa drugo, ne budel snijega ove godine, uvijek se možemo dogovoriti da napravimo natjecanje u grudanju mandarinama.

Et, čem tolka sekirancija. Smirite se ljudi, upalte cede od Tamburaškog Sastava Jorgan i uživajte. Ja sad ode spavati, vrijeme za drijemanje.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Mandarine Janjetina Muhe Plasman Umjetno gorivo Grudanje Kečap od mandarina Natjecanje


Autor

Krunoslav Štiks

Više [+]

Kruno je ljubitelj nota iz Osijeka i broji 36 godina. Pisao i piše za razne portale, knjige i časopise. Čvrsto se drži one stare mudrosti: "Nije sretan onaj tko puno ima, sretan je onaj koji malo treba".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]