Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šumom i drumom
  • 31.05.2014. 12:20

Odlične vijesti iz EU parlamenta

I u praksi, ali i po definiciji, humor je oduvijek bio prvi znak začepljenih krvnih žila pa ukoliko ste ovaj tekst shvatili ozbiljno onda sve OK no ako ste se nasmijali onda hitno kod liječnika jer nešto nije u redu sa vama.

Foto: depositphotos.com
  • 778
  • 120
  • 0

Samo nekoliko dana nakon što su održani izbori za europarlament, naši zastupnici su uspjeli u svojim namjerama da ispune poneka obećanja koja smo dobili tijekom njihove kampanje. Iako je to zapravo bilo izrazito kratko vrijeme, već sada možemo biti zadovoljni, ali i optimistični kako ćemo u ponekim stvarima konačno krenuti naprijed, umjesto da tapkamo u mjestu ili samo nazadujemo. Naravno, takav smo narod pa uvijek krivimo ono što ne razumijemo. AgroKlub vam donosi najnovije vijesti i kratka objašnjenja.

S početkom lipnja stiže nam povlastica u vidu smanjenog udjela poreza za čvarke koje smo do sada morali slati u sabor za njihovu jauznu. Do sada smo morali od ukupne količine čvaraka koje napravimo kod kuće, nositi čak 20 posto na Markov trg, no tome je došao kraj iako iz sabora poručuju da ako i dalje ima koja dobra duša koja želi nastaviti lijepu tradiciju, neka se slobodno kao i do sada pojavi sa, kako vole reći, veselom košaricom.

Sredinom slijedećeg mjeseca ukida se još jedan zakon koji su donijeli neinformirani saborski zastupnici. Krava će smjeti davati dnevno mlijeka koliko želi, a ne kao do sada - maksimalnu količinu do pola litre. To će naravno najviše osjetiti manja gospodarstva koja imaju i do šest krav,a jer ukoliko uspiju nagovoriti stoku, mogli bi dobiti i do 10 litara mlijeka dnevno. Pečenje rakije do dva dcl više nećete morati prijavljivati i plaćati namete, a svi oni koji žele ići i preko ove količine i dalje moraju prijavljivati, no od sada uz potpise dvaju najbližih susjeda da nisu ljubomorni na vas. Naravno, i dalje stoji zakon da svakom susjedu morate dati po jednu litru, a sve ovo vrijedi samo ukoliko pravite rakiju od šljive. Višnja, kajsija i daskovača ne ulaze u gore navedeno.

Do sada smo uvijek imali neki strah od velikih krumpira jer smo sve plodove veće od dva kg morali nositi u za to specijalizirane centre za kontrolu GMO sadnica, no i tome je došao kraj pa ukoliko imate krasan veliki krumpir, slobodno se možete hvaliti po selu i dizati živce ostalima, kako je to samo vama uspjelo - a ostali su luzeri. Na veliko oduševljenje došlo je i do promjene zakona kada je radno vrijeme seljaka u pitanju. Naime, sada slobodno možete raditi i do 24 sata dnevno i to bez bilo kakvih kazni. Ukoliko za vrijeme obavljanja posla padnete s nogu ili završite u bolnici, nerealno je očekivati da država jamči za vas.

Prijedlog je, ali i vrijedno za spomenuti da se točan dan branja i zrenja voćaka ne mora prijavljivati, no to još uvijek nije potvrđena informacija pa se za sada držite ipak starog zakona dok vas drugačije ne izvijestimo. I u praksi, ali i po definiciji, humor je oduvijek bio prvi znak začepljenih krvnih žila pa ukoliko ste ovaj tekst shvatili ozbiljno onda sve OK, no ako ste se nasmijali, onda hitno kod liječnika jer nešto nije u redu sa vama.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

EU parlament Pečenje rakije Porez na čvarke GMO sadnice Povlastica Europarlament Krave Centar za kontrolu Humor Zakon Daskovača Vijesti iz parlamenta Vesela košarica Optimizam Tradicija Nameti


Autor

Krunoslav Štiks

Više [+]

Kruno je ljubitelj nota iz Osijeka i broji 36 godina. Pisao i piše za razne portale, knjige i časopise. Čvrsto se drži one stare mudrosti: "Nije sretan onaj tko puno ima, sretan je onaj koji malo treba".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.