Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šumom i drumom
  • 15.03.2014. 12:00

Nove kulture usjeva

Men sad samo nije jasno kak to sve izraste ali navodno ima neki tajni sastojak i neće reć koji. E ak je taj normalan. Koda je iz kave čitao što treba za uspjeh.

Foto: depositphotos.com
  • 791
  • 124
  • 0

Nećete mi vjerovati kad vam sad ovo ispričam, ali živa istina. Dabog da trave više ne vidio ak lažem. Bio ja jučer na sajmu penzionerske opreme i sretnem jednog frenda, baš mi pravo bilo drago. Tak malo u priči skontam da se bavi nekim stvarima, gdje je urod podigao za preko 50 posto, a dobit je odlična i ne može nasmagati proizvoda koliko je potražnja opaka. Ubija se čovjek od posla, a love više nego ikad. Ni sam ne vjerujem. Uopće ne znam jel to legalno. Sadi i uzgaja čuda koji svi svakodnevno koristimo, a daje povoljne cijene.

Znam lika još od srednje škole, sjedili skupa i blejali u ploču ko Mislav Bago kad mu na dnevniku ne radi animacija, Vedran se zove. Uvijek je bio neki miran i radišan, nisi znao da postoji. Danas oblači odijela od 300 eura i vozi neka bijesna kola. Kuću ima na nekom imanju, da u neke sobe ne uđe po dva mjeseca. Kaže propao je jer je sadio pšenicu i krumpir, a ni sa jagodama nije bolje prošao radi male otkupne cijene i onda mu baba Manda iz sela dala ideju. Kupio je još četri njive (jednu imo) i sad udara po kruhu, pivu, čokoladi i čipsu. Ma čuj ti belaja.

Ništ mi nije bilo jasno pa ti on men objašnjava.

  • Kruh - Odeš u najbližu pekaru i kupiš na vreće starog kruva (vreća dest kuna) pa to sve lijepo smelješ u prezle. Moraš samo paziti da ne miješaš crni i bijeli kruh kada sadiš te prezle. Uštediš jer nema navodnjavanja, inače ti se upljesnivi pa moš bacit. Inače košta komad pet kuna, a ti daš za tri samo da ode. Lokalne pekare tu i tamo podmitiš sa kojom veknom jer ti neće prodat stari kruh za sjeme. Lud ko šiba.
  • Pivo - Tu kaže nemoš promašit. Ide ko alva. Jedini mu problem što ne može nasmagati boca za punit pa je uzeo lokalce da njuškaju po smeću i daje čak šezdest lipa za bocu. Uzeo je već i par likova da stoje ispred trgovine i dilaju po promo cjenama. Postoji već pivo sa limunom i ostalim voćem pa sada uvodi tehnologiju (ima se, može se) za izradu piva od rotkvice i badema. Ak ne bude išlo, vraća na staro. Spaljen je sam tako.
  • Čokolada - Ovo dugo treba da naraste pa pikira točno kad su Uskrs, Božić, Valentinovo i te fore. Udara konkurenciju onima što imaju kravu na omotu pa je on stavio sliku dabra. Povećala mu se prodaja rad toga za 27,3% samo u jednom danu. Konta se marketing ko lud. Sad doduše ima posebnu narudžbu iz vlade gdje su mu naručili 50.000 (slovima: pedest tisuća) komada čokoladi sa likom Tomislava Karamarka od riže jer im treba pred izbore. Malo je nesretan jer se boji kako će to naplatiti, ali šta se može. Ne treba se zamjerati.
  • Čips - Ovo mu je navodno nova stvar i krenuo je u taj biznis zato jer nam slijedi nogometanje po Brazilu pa očekuje pojačana grickanja naroda dok gledaju tekme iako ni sada ne ide loše. Pakiranje malo lošije jer uzme one jednokratne vrećice al okej, za manju cijenu nemoš birat. Jedna sadnica sastoji se od malog krumpirića i lista čipsa sa isteklim rokom trajanja koje šverca iz Mađarske na kile. Taj vidi u budućnost.

Men sad samo nije jasno kak to sve izraste, ali navodno ima neki tajni sastojak i neće reć koji. E ak je taj normalan. Ko da je iz kave čitao što treba za uspjeh. Sad zadnje što je napravio je veb šop i šiba sve onlajn na www.supercjenemajkemi.com. Nema čeg se taj neće sve sjetiti.

Svi nešt meljemo da nema kruva u našem Apsurdistanu a eto, Vedran uspio skroz. Svjetlo na kraju tunela ipak postoji. Spava na lovi ko onaj Marko Cukerberg, što ima fejsbuk na internetima. Treba znati što saditi. Jać ga pitat da me zaposli. Mislim da je on na neki način paranormalan lik. Ima para i normalan je. Alal mu vera.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Nove kulture Usjev Usjevi Kulture Mislav Bago Čips Čokolada Pivo Kruh Prezle Super cijene Marko Cukerberg Tomislav Karamarko Apsurdistan Uskrs Božić


Autor

Krunoslav Štiks

Više [+]

Kruno je ljubitelj nota iz Osijeka i broji 36 godina. Pisao i piše za razne portale, knjige i časopise. Čvrsto se drži one stare mudrosti: "Nije sretan onaj tko puno ima, sretan je onaj koji malo treba".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!