Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šumom i drumom
  • 12.07.2014. 10:30

Ministar obustavlja sve isplate!

Ukoliko se uhvati bilo kojeg izvođača, a posebice tamburaše u pjevanju istih, uslijediti će sankcije, a za navedene numere neće biti isplaćeni.

Foto: PIXSELL
  • 1.830
  • 250
  • 0

Kada naš običan mali čovjek pomisli da ne može gore, onda se dogodi upravo nešto potpuno suprotno i gotovo šokantno. Na jučerašnjoj vanrednoj pressici, ministar je, potpuno ogorčen i vidno uznemiren, izjavio kako će na neko vrijeme zaustaviti sve isplate. Naravno, okupljenim novinarima nije bilo jasno o čemu se točno radi pa je ministrov prvi asistent Milutin Pjesmović nakon toga sve detaljno objasnio.

Sijem žito, raste graorica

Naime, radi se o tri pjesme koje se vrlo često izvode na zabavama svih vrsta i oblika, ali i na radijskim postajama diljem naše zemlje. Prva od njih je Sijem žito raste graorica koju je ministar čuo na svadbi u Donjem Jagodincu prošle subote. Nikako mu nije jasno zašto se uopće onda ratari žale na poticaje ili cijenu kada pojma nemaju što točno sade, a na kraju ministarstvo ispada krivo kada ne postižu željenu zaradu.

Obustavljaju se automatski sve isplate dok se tekst pjesme ne promijeni u sijem žito raste žito. Kada su mu pomoćnici dostavili dokumentaciju u kojoj se navodi da je ta pjesma opće popularna u našem narodu, odlučio je istražiti i ostatak vrhunske hrvatske glazbene diskografije i pronašao još neke nelogičnosti, što je i dovelo do incidenta na press konferenciji.

Ja se konja bojim

Sljedeća na tapeti je bila vrlo sličnog karaktera pod nazivom Ja se konja bojim. Državnom poljo-vrhu nikako nije jasno kako je moguće da se takve besmislice stavljaju u vrhunske i renomirane tekstove. Je li uistinu moguće da se jedan poljoprivrednik ili netko tko živi na selu boji konja. Ukazao je na to kako bi jedino gori od tog straha mogao biti evidentno neukusno opjevan strah od kombajna. Zašto oni ne žele shvatiti da nam treba nekih pozitivnijih pjesama!

Kad procvatu u proljeće jabuke

Posljednja nevjerica, ali ne i manje važna je Kad procvatu u proljeće jabuke koja je možda baš izazvala najveću polemiku, ne samo zato što, kako kaže, u proljeće ne cvatu jabuke nego što ona u pjesmi, tog jadnog poljoprivrednika na kraju i ostavi. Pjesme trebaju biti sretnog završetka gdje je ljetina urodila, a cijena otkupa bila dostatna i svi su živjeli sretno do kraja života.

U suradnji sa HZZZPP (hrvatski Zavod Za Zabranu Poljoprivrednih Pjesama) biti će organizirana posebna inspekcija. I na kraju, Pjesmović je samo dodao kako su sve tri skladbe privremeno zabranjene te ukoliko se uhvati bilo kojeg izvođača, a posebice tamburaše u pjevanju istih, uslijedit će sankcije, a za navedene numere neće biti isplaćeni.

Sve koje je ovaj tekst uznemirio, neka obavezno pojedu bananu koja je puna kalija, a on pozitivno utječe na hormon sreće.

Foto: PIXSELL


Tagovi

Isplata Ja se konja bojim Sijem žito Raste graorica Jakovina Pressica Ljetina urodila Cijena otkupa Sretan završetak


Autor

Krunoslav Štiks

Više [+]

Kruno je ljubitelj nota iz Osijeka i broji 36 godina. Pisao i piše za razne portale, knjige i časopise. Čvrsto se drži one stare mudrosti: "Nije sretan onaj tko puno ima, sretan je onaj koji malo treba".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]