Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šumom i drumom
  • 18.10.2014. 08:30

Ljubav nije na selu

Jučer upade u treću dimenziju majketi umalo kad nisam stradao (jedva se izvukao) ali smislio sam kako pomoći da ljubav ipak ostane na selu.

Foto: depositphotos.com
  • 522
  • 79
  • 0

Nekada je na selu uistinu vladala prava idila. Sve je bilo prepuno boja i mirisa koje nikada ne možeš izbaciti iz glavurde ma koliko god se to trudio. Po cijele dane se radilo i ljeti i zimi jer posla je bilo, a onda kada padne mrak čuje se graja, cika i vika dječurlije po dvoru. Oni samo malo stariji ljubakali su se po šoru pazeći da ih nitko ne vidi. Sijeda glava se jako poštivala, a ono što su ti rekli mater i otac bilo je zakon. Danas je sve nešto sivo bez okusa i mirisa, a i ono malo mladih što je ostalo preživljavati na selu samo gleda kako bi pobjeglo u grad misleći kako tamo cvjetaju ruže i med raste na svakom drvetu.

Jučer upade u treću dimenziju majketi umalo kad nisam stradao (jedva se izvukao) ali smislio sam kako pomoći da ljubav ipak ostane na selu. I cure i dečki radili svoje poslove po čitav dan i ondak uvečer ajmo malo po sokaku da vidimo šta ima. Sać bit puno onoga "nemoj ovo nemoj ono neg tak i tak" al šta da radim kad nemog ja to drugačije i bolje objasnit. Držte se pravila redom, nema preskakanja.

Savjeti za dečke

Prvo i osnovno, prljav si i smrdiš pa se izvoli oprat jerbo žensko baš ne voli naše miomirise znoja stare tri dana dok ti u kosi smrdi sve po ulju od traktora. Kad si kosu sredio, brijanje je obavezno, ne samo što neš odat po selu ko magarac nego ni cure baš ne vole da ih grebemo ak dođe do toga da im trebamo dat pusu - daj Bože. Nemoj da ti nokti na rukama budu crni nego ih odreži i očisti ak nemaš škarice onda odgrizi, tak ja radim.

Očistiti uši sa onim štapićima i samljeti dlake u ušima i nosu da ne izgledaš ko mlađi bratić nekog vampira. Operi zube bilo kako da ti ne smrdi kao da je nešto umrlo unutra kad se obratiš curi. E kad si to riješio, sad odjeća. Pitaj mater da ti da nešt čisto. Može rifle al onda bi košulja bila poželjna i nek ti to opegla. Meni moja stara uvijek govorila da su cipele odraz muškarca, dakle nemoj mi sa kilom blata nego lijepo krpu u ruke i glancaj. Ak nemaš neki miris da baciš na sebe onda uzmi malkice rakije na prst pa po vratu da se zna ko je muško. Nemoj sad litru prolit neg stvarno kap. A moš jednostavno ukrast o starog, on ima sigurno.

Sad najvažnije. Prije neg kreneš van nauči napamet barem dvije pjesme Zdravka Čolića ak dođe do romantike to će ti trebat jer taman da ni ne znaš pjevat i recitiranje ti ide u korist. Meni upalilo. Dvaput. Kad pričaš sa curom ne misli da je tema "moj traktor ovo moj kombajn ono" baš nešto što ju posebno zanima neg radije pusti nju nek priča a ti šuti i klimaj glavom kao da ju slušaš. Ak vidiš da je vrijeme za kompliment reci nešto kao "super ti je naraso krumpir ove godine" il tak nešt, one to vole.

Kad si sa curom nemoj lokat pivo nego ju lijepo ponudi nekim vinom i piješ samo ono što pije i ona. Ak je neki sok, stisni zube i izdrži. Ponesi neki cvijet, ružu recimo - ja uvijek lapim jednoj babi putem, ima krasne crvene. I sad prije neg kreneš malo vježbaj da budeš zgodan - neš mi debel ko prase izać jer đaba onda ovo sve.

Savjeti za cure

OK ti si čista i uredna al opet postoje neke male sitnice koje poprave stvar. Da riješimo odmah jednu dilemu. Mirisati na neki deterđent nije seksi kak to neke cure misle. Bilo je nekad al prošlo to vrijeme. Ako baš oćeš zadiviti onda malo nalakiraj nokte i meti neki cvjetić u kosu. Možeš malo i fasadu našminkat al ne sad ko rakun ili Vlatka Pokos. Istina da je teško landrat po selu u svakakvoj obući al nemoj baš u nekim bakanđama doći neg neke lijepe cipelice u kombinaciji sa jednobojnom suknjom. Nemoj nešto šareno pa nismo na Bahamima a i poslije nas tri dana oči peku od duginih boja. Ne taljigaj se po selu ko Kvazimodo neg lijepo ispravno i ženstveno ko prava dama tak da kad prođeš bar četr momaka padnu na dupe. Sam da se zna, one gluposti sa umjetnim trepavicama odmah zaboraviti jer to je bezveze i ne pali, a samo bacaš lovu.

E sad, mi muški smo malo mutavi kad treba prići djevojci pa dajte ako Boga znate pomozite nam malo. I kad priđemo onda kažemo neku super pametnu rečenicu nakon koje i sami shvatimo da bi bilo bolje da uzmemo mali ašov i istog trena se ukopamo u zemlju. Nismo mi loši, samo mulasti i volimo se praviti frajerima.

E ak ovo ne upali neće ništ.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Ljubav na selu Vlatka Pokos Brijanje Seosko udvaranje Udaja Pusa Cipele Savjeti


Autor

Krunoslav Štiks

Više [+]

Kruno je ljubitelj nota iz Osijeka i broji 36 godina. Pisao i piše za razne portale, knjige i časopise. Čvrsto se drži one stare mudrosti: "Nije sretan onaj tko puno ima, sretan je onaj koji malo treba".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]