Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šumom i drumom
  • 20.09.2014. 09:25

Kako postati i ostati ministar poljoprivrede?

Malo su mi natekli aferentni neuroni u perifernom živčanom sustavu jer vidim ja da je polako došao dan B.

Foto: PIXSELL
  • 643
  • 81
  • 0

Nije da sjedim skrštenih nogu, nego sam zbilja bio vrijedan. Danima čitam rječnik na internetu nebili shvatio neke ludorije, ali ne ide. Majkemi moje ako ja više mogu razumjeti kako vlada i ministri mogu misliti da smo toliko glupav narod. Iako su medicinski termini meni nepoznanica i kužim se u to ko krava u latinski, samostalno mogu primijetiti kako oni misle da svi imamo zdravstvene anomalije smještene u direktno mozgu.

Svi dobro znamo koliko se naš ministar brine za nas i našu poljoprivredu. Eo neki dan uđem u svoj osobni stambeni objekat i u prostoru za relaksaciju čitam kako je uhitilo i ministra u susjednoj BiH državi i sad se svi nekako čude, a meni krave utekle koliko sam se zamislio. Moš si mislit.

Nakon ministarske fotelje svi u ćuzu

Ispadam kao ja sam u stanju šoka zatečene situacije i niš mi nije jasno i onda si mislim kako su uopće došli do ministarske fotelje. Normalno da su morali završiti faks i konačno iz sela, dokopati se asfaltne diplome. U stanju uzbuđenosti uspostavim se ko zračna atmosfera i idem ja malo istražiti što sve oni uče na tom faksu i koji su im predmeti, a onda skontam da sam sretan ko da mi rusko carsko kazalište dolazi u selo jer mi je sve bilo jasno. Paz vamo predmete i da napomenem, ovo nije iskorak moje pametnosti, nego samo izvještaj.

  • Kako prevariti proračun države je jedan od lakših. Uči se i održati ozbiljna izražajnost lica.
  • Otvaranje i zatvaranje fiktivnih firmi nije lagano i da vam budem iskren proučavajući to skoro sam se prehladio u glavu tak da mi još uvijek zvoni znak opšte opasnosti u vidu gusli.
  • Kod "Postupka ako si u zatvoru" je najvažnije da izgledaš sretan ko da si tele zaklo jer to odaje veliku mirnoću sa jedne strane, dok drugima ulijevaš povjerenje kako uopće nisi kriv i da si tamo jer ti neko smjestio. Moraš imati stav "ja imam svoje ON" i onda si na konju. Jako puno pomaže ako imaš neko rješenje ljekarske komisije da nešto boluješ.
  • Izrada plana sumnjivih poticaja je laganini ako kužiš malo matematiku. Mislim da ja nikad ne bi bio dobar ministar jer već dugo ja hoću pamet u kilogramima izmjeriti i sve mi ispadne krivo.
  • Opravdavanje neopravdanog duga je najvažnije ako znaš dobro sazvati štamparsku konferenciju gdje im daš puno informacija u jedinici vremena da ne bi ništa skontali. Na kraju, kad ti se više ne da, zatvoriš vrata sa kontra strane i briga te.
  • Uveseljavanje seljaka se radi putem agencije za hvatanje magle. Kunem se da sam fizički, emotivno i mentalno pokušao dosegnuti maksimum ne bi li shvatio ovo al ne ide.

Eto, i nakon što se izdovoljiš u fotelji, odradiš sve ovo što su te naučili na faksu, onda mož ić igrat videoigrice u zatvor, jer stići će te kad tad ruka pravde. Tako to nekak ide.

Meni od svega u glavi ko na aerodromu i nikako da nam dođe onaj Veselko Putin i pomete sve redom, al oprostite na izrazu jer hormon sreće mi je ispario, ali toliko mi se sere od svega da vec u trgovini ostavljaju paletu toalet papira samo za mene. Dabog da mi rasla marihuana u dvorištu ak lažem. A vi ak oćete ostat ministri, bolje se tako i ponašajte.

Foto: PIXSELL


Tagovi

Ministar Tihomir Jakovina Proračun Zatvor Fiktivne firme Sumnjivi poticaji Proračun Ministarska fotelja


Autor

Krunoslav Štiks

Više [+]

Kruno je ljubitelj nota iz Osijeka i broji 36 godina. Pisao i piše za razne portale, knjige i časopise. Čvrsto se drži one stare mudrosti: "Nije sretan onaj tko puno ima, sretan je onaj koji malo treba".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.