Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šumom i drumom
  • 27.09.2014. 08:05

Hipster sa sela

Ono što je nekad bilo selo, pa je bio grad, sad je opet selo. I to svi znaju. Eo, aj sad ti reci di je bolje.

  • 1.307
  • 279
  • 0

Znate onaj sindrom kada je poželjno da svako selo ima svoju budaletinu, a bilo bi dobro da ima i dvije? E tak meni neki dan bio slab signal pa sam otvorio prozor da mi internet uđe, kad čujem neki nemir u salašu. Izletio van iz kuće i naslućujem neko razbijanje kod strine preko puta. Uletim unutra kad vidiš nju, ošvandrljila neki video na teveju da nemož glasnije i skače po sobi ko drogirana. Zove se nešt kao neki guslar od 100 godina i neki reperi se tuku na traktoru.

Ja kužim da je glazba nekad bolja od bilo koje medicine, ali ne - ova luduje, a do jučer je kukala kak ju sve boli i po čitave dane sa štapom lamata po selu. Nema više bolesnih kukova, koljena ko u distrofičara, ječmenca na bubregu i slično, nego u sav glas udri jer to je kao neki novi hit. Prvo sam si pomislio da ću bumerangom si oko izvadit i onda se zamislim da je ova luda žena u pravu. Pa di je nestala zabava na selu? Di su ti mladi koji trče po kukuruzima ko da ih đavo nosi? Ko što kažu da je problem kako zadržati mlade na selu, e pa evo kako.

Selo je bolje od grada

Sjećam se ko da je bilo prije trideset godina, kak je nama bilo dobro jer po čitave dane rintaš šta ti stari kaže i samo čekaš da malo šmugneš sa strane sa ekipom kak bi udarali neke naše fore. Ajde, nema veze što smo šiljili klikere i igrali ponekad neprimjerenih igara. Bacanje rđavih bicikala u dalj s ramena, vojvođanski kenguri, pa di još i trule kobile, sve je to ostavilo neizbrisiv trag (imam i ožiljak). Al smo bili i pravi kockari. Oni životni.

Selo je za nas učinilo više nego bilo koji velegrad (da ne kažem Donji Miholjac). Naučilo nas je marljivom radu, upornosti, snalažljivosti, poštivanju tradicije i vjeri u bolje sutra. Jer selo je kroz cijelo ovo prošlo stoljeće bilo mjesto iz kojeg je sve poteklo. Sve te moderne stvari ne bi bile tu da nema te naše selendretine.

Kad bi pala večer, nema nikakav crni disko nego brate daj da pokrademo kukuruze i onda jedan marne šibice, drugi ode po drva, a treći nabija kukuruz na štap i ajdemo peći. Nije da smo bili gladni, nego fora je bila dok nas starci ne uvate, a onda cirkus.

Majkemi ne kužim tu neku preurbanu zabavu jer se s tim gradskim štosovima snalazim ko burek u svemiru. Danas je lako, jer i hipsteri dolaze sa sela, sve je moderno i vole se slikat u instantgramu. Ono što je nekad bio grad, sad je selo. I to svi znaju. Eo, aj klikni na video pa rec ti. Ajmo ruke gore i svi u kolo. Golim seoskim ženama protiv muzičke golotinje.


Tagovi

Hipster Video spot Kandžija Gole žene Šumadija Šrafcigeri Zabava Selo Stari bicikli Klikeri Odrastanje na selu Hit Fore Disko 90 godina star guslar Bvana


Autor

Krunoslav Štiks

Više [+]

Kruno je ljubitelj nota iz Osijeka i broji 36 godina. Pisao i piše za razne portale, knjige i časopise. Čvrsto se drži one stare mudrosti: "Nije sretan onaj tko puno ima, sretan je onaj koji malo treba".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]