Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šumom i drumom
  • 29.03.2014. 17:20

Dodatna zarada u poljoprivredi

Nema tu čija mačka crnu vunu prede. Čuo sam se i sa jednim od sudaca, Srećkom Kladarićem i burekom se kunem, ovo mora proći.

Foto: depositphotos.com
  • 1.568
  • 140
  • 0

Svima je već jasno da po teoriji kaosa, čak i u determinističkom sustavu, ako su njegove jednadžbe nelinearne, sitna promjena početnih uvjeta može uzrokovati kataklizmičan i nepredvidiv rezultat. Ako to treba skraćeno reći, onda nikad nije bilo ovako loše. U današnje vrijeme jako je teško pronaći sredstva za usjeve jer financijska konstrukcija više ni ne postoji. Borimo se kao da švercamo zarazne bolesti preko granice. Kontracepcija modernog doba je ubiti svaku želju i nadu za funkcionalnost. Ja ni sam više ne znam što i kako. Love sve manje, potrošačka košara sve skuplja, a ja bi ponekad eksplodirao ko hladnjak na opelu od muke. Dobro je da mi doktor dao one crvene tablete za sreću pa mi malo lakše bude.

Uglavnom, neki dan krečim u fušu kod pajde i sjetim se da se za nekoliko dana u našem Apsurdistanu odvija europsko prvenstvo u poljoprivrednoj atletici i to u već poznatom selu Donjem Sportovcu. Men to super jer svake godine uzmem neke novce na kladionici i onda ih uložim u posao. Naravno, kada sam pregledao ponudu, bacio sam kašike i došao do sljedećih zaključaka pa vam želim predložiti što da uplatite i zaradite sa mnom.

Uzgoj GMO patliđana. Prošle je godine očekivano pobijedio talijan Adriano Patliđonetti, ali ove godine radi ozljede neće nastupiti pa se kladim na domaće snage jer Marko Oklagija u zadnje vrijeme kao da nema uopće konkurencije, čak imam dojam da ostali nastupaju u ovoj disciplini čisto reda radi. Koeficijent je mali (1.20), ali ovdje nema razloga za brigu oko pobjednika.

Brojanje čvaraka. Ovo je uvijek jako nezahvalno za prognozirati, nesto kao europska liga u badmintonu za žene, no mislim da neću pogriješiti ako novce stavim na mladog brojača iz Slovačke Yurija Csvarkovicza koji je prošle godine bio debitant na ovom natjecanju i zauzeo drugo mjesto. Možda nije glavni favorit, ali koeficijent je odličnih 1.55 pa se isplati probati.

Skok s motkom preko čardaka. Ove godine nema našeg glavnog favorita Ivana Motkovića jer mu žena rodila pa onda i nije teško prognozirati pobjednika. Na zadnjem meetingu poznati ruski skakač Sergej Skochovich ne samo da je uzeo zlato nego je i prebacio normu za cijeli 19 centimetara u najtežoj kategoriji Maxi-čardak. Čitao sam u novinama da se osjeća odlično i da je spreman za uzimanje novog prvog mjesa, a lude kladionice su za njega ponudile čak 1.30. Nevjerovatno.

Utrka krava na 100m. Na ovo se kladim prvi puta jer uvijek bude nekih iznenađenja. Neću vas lagati, ovdje idem na pobjedu krave mog komšije, inače slovenca Matijaža Mljekovića jer mi se kune da već šest mjeseci trenira svoju kravu Darinku i da ne postoji šansa da ju bilo tko dobije. Navodno da je nakon jednog treninga stigla na večeru prije njega. E sad, jel istina nemam pojma, ali eto za 1.70 ja ću bubnuti pa šta bude al nek me se čuva ako zezne.

Bacanje krumpira u zrak s preponama. U ovome sam ja bio šampion (nije da se hvalim) do prije dvije godine, sve dok nisam ozlijedio ključni ligament ispod pazuha tako da ih sve dobro poznajem. Od onda nitko ne može dobiti vodećeg Nizozemca u svjetskom kupu. Igman Van der Bacho, iako je već dobrano zagazio u tridesetu postiže rezultate kao da je u naponu snage. Na svojem fejsbuk profilu napisao je kako će poderati sve ostale. Solidnih 1.40 je sasvim dobra ponuda.

Ja sam na sve ovo stavio svih 7 kuna koje sam imao i eventualni dobitak je nešto malo manje od 39 kuna. Nema tu čija mačka crnu vunu prede. Čuo sam se i sa jednim od sudaca, Srećkom Kladarićem i burekom se kunem, ovo mora proći. Sretno svima.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Zarada Kladionica Bacanje krumpira Teorija kaosa Poljoprivredna atletika GMO patliđan Brojanje čvaraka Skok s motkom Utrka krava Sredstva Potrošačka košara Marko Oklagija Čardak Svjetski kup


Autor

Krunoslav Štiks

Više [+]

Kruno je ljubitelj nota iz Osijeka i broji 36 godina. Pisao i piše za razne portale, knjige i časopise. Čvrsto se drži one stare mudrosti: "Nije sretan onaj tko puno ima, sretan je onaj koji malo treba".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]