Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jan Spider
  • 11.11.2014. 15:20

U tvrtki Jan Spider iz Pitomače

Spider grupi potpora iz programa Poduzetnički impuls za 2014. godinu.

  • 1.257
  • 75
  • 0

U tvrtki Jan Spider iz Pitomače, članice Spider Grupe za proizvodnju i preradu ljekovitog i aromatičnog bilja, puštena je u rad nova linija za opremanje čajeva kapaciteta 2,7 milijuna kutijica. Projekt vrijedan 3,5 milijuna kuna sufinanciralo je Ministarstvo gospodarstva u iznosu od 50%.

Tvrtka Jan-Spider, kao članica Spider grupe čini dio šireg poslovnog koncepta, sačinjenog između ostalog, i od proizvodnje čajeva, donosi novosti kroz program proizvodnje jestivih ulja, eteričnih ulja, biljnih ekstrakata kao i novu robnu marku vlastitih, isključivo organskih proizvoda Gardenolo, namijenjenih prvenstveno izvozu.

Iskorak na tržište Europske unije

"Moderna linija za opremanje čajeva uvjet je za značajan iskorak na tržište Europske unije i od velikog je značaja za uspjeh našeg novog brenda Gardenolo, robne marke isključivo organskih proizvoda, pod kojom ćemo proizvoditi čajeve i specijalna toplo i hladno prešana jestiva ulja od lana, buče i industrijske konoplje", rekao je direktor Spider Grupe Denis Nemčević.

Novi stroj svečano je u rad pustio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović naglasivši kako je riječ o primjeru koji bi mogao biti uzor drugima jer dokazuje da se u Hrvatskoj može postići uspjeh zahvaljujući "sjajnoj ideji, poduzetničkom duhu, dobroj tvrtki i sinergiji poslovnih partnera".

"Osim resornih ministarstva i lokalne uprave, za uspjeh ovakvih projekata važne su banke. One naravno moraju biti oprezne jer barataju tuđim novcem, ali imam osjećaj da bi mogle brže i efikasnije plasirati novac u gospodarske projekte", rekao je Josipovć. Dodijeljena je potpora iz programa Poduzetnički impuls za 2014. godinu (mjera B1 malo i srednje poduzetništvo i obrt) Ministarstva poduzetništva i obrtnika i HAMAG. Tvrtka svoje proizvode plasira na domaćem i na stranim tržištima, prvenstveno za potrebe prehrambene i farmaceutske industrije.

Proizvodnja čajeva i jestivih ulja

Na vlastitim poljima uzgaja se ljekovito bilje za potrebe proizvodnje čajeva i proizvoda na bazi ljekovitog bilja, kao i ratarske kulture potrebne za proizvodnju jestivih ulja (bučino, laneno te ulje industrijske konoplje). Valja napomenuti kako je cjelokupna vlastita proizvodnja isključivo organska, pa je zbog potreba takve proizvodnje tu i farma goveda, autohtone Hrvatske pasmine, Slavonsko – srijemskog podolca.

Uzgoj ljekovitog i aromatičnog bilja vrši se na kontroliran i siguran način, koji jamče implementirani sustavi kvalitete ISO 22000:2005, HACCP, GMP (dobra proizvođačka praksa), GLOBAL G.A.P. (dobra agronomska praksa), a u završnoj fazi je implementacija sustava IFS (Interantional Food Standard).

"Posebno valja naglasiti novi program proizvoda iz EKO uzgoja, koji će pod robnom markom Gardenolo biti prisutni na europskom tržištu, prvenstveno tržištu Njemačke i Austrije, a cilj je da u dugoročnom razdoblju budu prisutni na svim tržištima gdje kompanija posluje. Gardenolo čajevi i jestiva ulja su iznimne kvalitete i posebnog okusa, proizvedeni od ekološki uzgojenog bilja, i to najvećim dijelom iz vlastitog uzgoja, što odražava naš koncept poslovanja od polja do stola. Oni su spoj naše tradicije i modernih trendova te su jedinstvenog okusa."


Tagovi

Jan Spider Ivo Josipović Denis Nemčević Gardenolo Čajevi Pitomača Poduzetnički impuls Projekt


Autor

Goran Gazdek

Više [+]

Novinar sa stažom dužim od tri desetljeća. Radi na Radio Daruvaru, Glasu Slavonije i Bjelovarskom listu gdje je neko vrijeme bio glavni urednik, surađivao s brojnim dnevnim i tjednim listovima, magazinima i revijama. Danas kao slobodni novinar piše za Novosti, Deutche Welle, Gospodarski list i Hinu. Urednik je na portalima Virovitica.net i Pivnica.net. Direktor je Fra Ma Fu festivala – festivala reportaže i reportera. Potpredsjednik je Hrvatskog novinarskog društva.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]