Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Herbea
  • 21.08.2014. 08:20

Posao za 11 radnika i velik broj kooperanata!

Projekt gradnje novog pogona za preradu ljekovitog bilja, Herbea je uz pomoć Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA, prijavila na IPARD program za koji je dobila nepovratnih 2,2 milijuna kuna.

  • 1.316
  • 137
  • 0

Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Grada Virovitice izdao je uporabnu dozvolu za proizvodnu halu tvrtke Herbea d.o.o. iz Špišić Bukovice, izgrađenu iz IPARD programa. Proizvodna hala ima tisuću četvornih metara, a koristit će se za preradu ljekovitog bilja, uglavnom kamilice, a kasnije i proizvodnju eteričnog ulja od kamilice.

Projekt gradnje i opremanje Herbea je uz pomoć Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA prijavila na IPARD program, Mjeru 103 za koji je dobila nepovratnih 2,2 milijuna kuna. Odobreni novac predstavlja 50 posto ukupnog iznosa ulaganja.

Herbea se bavi i trgovinom žitaricama, sirovim duhanom, sjemenjem i stočnom hranom, zastupanjem inozemnih tvrtki, obavljanjem posredovanja na domaćem i stranom tržištu, poljoprivrednom djelatnošću te ima rasprostranjenu poljoprivrednu savjetodavnu službu.

Sukladno Programu olakšica i poticaja i potpisanom Ugovoru između Grada Virovitice i tvrtke Herbea, novo radno mjesto u proizvodnoj hali pronaći će 11 radnika. Značaj ovog projekta vrijednog četiri milijuna kuna, iznimno je velik budući da će dohodak od ove investicije pronaći i veći broj budućih kooperanata. VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije pomogla je investitoru u pripremi Zahtjeva za isplatu sredstava, koji je upućen Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te se očekuje povrat sredstava.


Povezana biljna vrsta

Kamilica

Kamilica

Sinonim: titrica, kamomila, zdraviš, bijeli margić | Engleski naziv: Camomile | Latinski naziv: Matricaria chamomilla (L.)

Kamilica je jednogodišnja, samonikla biljka raširena u cijelom svijetu. Može se uzgajati kao monokultura, ali ju intenzivno ne treba uzgajati duže od dvije godine. Obiluje... Više [+]

Tagovi

Povrat sredstava APPRRR Kamilica Ljekovito bilje Virovitica IPARD Herbea Proizvodna hala Zapošljavanje Prerada bilja Eterično ulje VIDRA Virovitičko-podravska županija Mjera 103 Trgovina žitaricama Sjeme Stočna hrana Savjetodavna služba


Autor

Goran Gazdek

Više [+]

Novinar sa stažom dužim od tri desetljeća. Radi na Radio Daruvaru, Glasu Slavonije i Bjelovarskom listu gdje je neko vrijeme bio glavni urednik, surađivao s brojnim dnevnim i tjednim listovima, magazinima i revijama. Danas kao slobodni novinar piše za Novosti, Deutche Welle, Gospodarski list i Hinu. Urednik je na portalima Virovitica.net i Pivnica.net. Direktor je Fra Ma Fu festivala – festivala reportaže i reportera. Potpredsjednik je Hrvatskog novinarskog društva.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]