Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mike Tyson
  • 06.01.2018. 15:00

Mike Tyson postaje poljoprivrednik?

Neće Mike Tyson uzgajati ni kukuruz, ni maline, ni ovce. Pročitajte koja poljoprivredna kultura njega zanima i što će uz uzgoj još napraviti.

Foto: Facebook/Mike Tyson
  • 4.691
  • 460
  • 0

Bivši svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji, glumac, legenda, postaje poljoprivrednik? Da, dobro ste pročitali. No, neće Mike uzgajati ni kukuruz, ni maline, ni ovce - nego kanabis.

Njegov ranč na 40 hektara nalazi se u Kaliforniji, i nosi naziv, naravno, "Tyson ranč". Kanabis će saditi zahvaljujući zakonu koji je legalizirao tu biljku prije samo 5 dana, 1. siječnja 2018., piše blast.

Osim polja te, sve popularnije biljke koja se koristi u medicinske svrhe, na ranču će biti smješten i vrhunski stroj za ekstrakciju pomoću kojega se proizvodi koncentrat kanabisa, ali i pogon za proizvodnju namirnica od kanabisa te odmaralište.

Također, ranč će imati i obrazovnu svrhu pa će ondje poljoprivrednici moći naučiti nove tehnike fokusirajući se na ljekovitu stranu kanabisa, posebno kada se govori o liječenju PTSP-a. Tvrtka koja upravlja rančem, Tyson Holistic, već sada zapošljava mnoge američke veterane i prvenstvena joj je briga o onima koji su služili u vojsci.

Foto: Facebook/Mike Tyson


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.