Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dokumentarna serija
  • 18.10.2016. 15:00

Lovac na bilje nastavlja svoje pustolovine

Na HRT-u uskoro nove pustolovine Antona Rudana u dokumentarnoj seriji Lovac na bilje.

  • 1.457
  • 140
  • 0

Na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) uskoro započinje emitiranje druge sezone dokumentarne serije Lovac na bilje. Nove pustolovine popularnoga Antona Rudana emitirat će se od 29. listopada na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT - HTV 1) svake subote u 16.20.

U 12 novih nastavaka Anton Rudan, poletni lovac na bilje, nastavit će potragu za samoniklim, autohtonim i alohtonim biljem na poznatijim odredištima diljem Hrvatske. Obići će i istražiti Medvednicu, Zir, Papuk, Dravu, Krku i Mljet, a iznenadit će gledatelje i nekim neočekivanim, gotovo neistraženim mjestima u Hrvatskoj koja skrivaju mnoga biljna blaga.

Anton Rudan

Pelin, ambrozija, mjehurica, sedmolist, oskoruša, žuti jedić, rusomača, orlovska paprat, mah tresetar, velebilje, velika zlatnica, dikica i nedirak samo su neke od biljaka čija će svojstva, povijest i uporabu gledatelji imati prigodu otkriti u zanimljivim pustolovinama u kojima se, putujući Hrvatskom i upoznajući različite krajeve i ljude, zatječe Lovac na bilje.

"U vrijeme sve veće ekološke osviještenosti tematika serije Lovac na bilje nudi gledateljima i svojevrsnu pozivnicu te poticaj za samostalno, ali pristupačno istraživanje i uvid u netaknutu prirodu koja se nalazi nadomak gradskih sredina", ističe Anton Rudan.

Poticaj na samostalno istraživanje

Prvi nastavak druge sezone pustolovne dokumentarne serije Lovac na bilje gledatelje će odvesti u Park prirode Medvednica koji se nalazi nadomak milijunskoga Zagreba, najvećega gradskog prostora u Hrvatskoj, koji nastanjuje više od 1.400 biljnih vrsta.

Medvednica se često doživljava tek kao zagrebačko šetalište, ali upravo su u tome parku prirode suživot ljudi i planine čvršće isprepleteni nego na većini drugih zaštićenih područja. Lovac na bilje Anton Rudan upoznat će gledatelje s pelinom, biljkom gorkasta okusa koja nas čuva od želučanih tegoba, ambrozijom koja izaziva brojne tegobe, ali ipak ima i neka korisna svojstva, tisućljetnim stablom tise, vitaminom C bogatom mjehuricom, nježnom, aromatičnom ciklamom.

Nezaobilazno je blago Medvednice i špilja Veternica koja također skriva neočekivane biljne priče. Prvi nastavak Lovca na bilje tako će gledateljima otkriti koliko slobodne i netaknute divljine možemo pronaći čak i u neposrednoj blizini velikoga grada.

Voditelj je Anton Rudan, autori su Anton Rudan i Filip Filković Philatz, redatelj i scenarist Filip Filković Philatz, direktor fotografije Tomislav Krnić, izvršni producenti Ozren Pleše i Tamara Babun, a producenti Maja Pek i Danijel Pek.

Pustolovnu je dokumentarnu seriju Lovac na bilje za Hrvatsku radioteleviziju proizvela produkcijska tvrtka Antitalent.


Tagovi

Anton Rudan HRT Lovac na bilje


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."