Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 30.03.2016. 12:30

Isplata za završeno ulaganje u preradu kamilice

Korisniku Bioagrar d.o.o. iz Ivanovaca isplaćeno je 1.804.413,83 kuna za ulaganje u izgradnju i opremanje objekta za preradu ljekovitog bilja.

Foto: Organica Vita
  • 537
  • 24
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 103 - Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda Zajednice.

Korisniku Bioagrara d.o.o. iz Ivanovaca u Osječko-baranjskoj županiji, u vlasništvu Joze Martinovića, isplaćeno je 1.804.413,83 kuna za ulaganje u izgradnju i opremanje objekta za preradu ljekovitog bilja. Korisnik je nabavio i liniju za preradu kamilice te dizel i elektro viličare.

U gradnju novih preradbenih kapaciteta, novih šest sušara i kupnju opreme, Biograr je lani uložio 5,5 milijuna kuna i time stvorio temelj za daljnji razvoj. Kroz program IPARD osigurao si je povrat od skoro dva milijuna kuna, koliko je uložio u gradnju objekta za doradu sušene kamilice površine 540 četvornih metara.

Više o svim IPARD korisnicima pogledajte ovdje.

Foto: Organica Vita


Povezana biljna vrsta

Kamilica

Kamilica

Sinonim: titrica, kamomila, zdraviš, bijeli margić | Engleski naziv: Camomile | Latinski naziv: Matricaria chamomilla (L.)

Kamilica je jednogodišnja, samonikla biljka raširena u cijelom svijetu. Može se uzgajati kao monokultura, ali ju intenzivno ne treba uzgajati duže od dvije godine. Obiluje... Više [+]

Tagovi

IPARD Bioagrar Kamilica Jozo Martinović


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]