Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj cvijeća
  • 20.02.2017. 10:30

50% cvijeća prodaju na kućnom pragu

U plastenicima obitelji Kolarić u osječkoj Retfali, koja se već više od dva desteljaća uspješno bavi uzgojem cvijeća, u završnoj su fazi pripreme pred prvu proljetnu cvatnju brojnih sadnica.

Foto: OPG Damir Kolarić/Facebook
  • 7.076
  • 731
  • 0

Nakon iznimno hladnog siječnja, tijekom klimatski prevrtljive veljače ipak se očekuje postepeno buđenje vegetacije u kontinentalnom dijelu Hrvatske. U plastenicima obitelji Kolarić u osječkoj Retfali, koja se već više od dva desteljaća uspješno bavi uzgojem cvijeća, u završnoj su fazi pripreme pred prvu proljetnu cvatnju brojnih sadnica uzgojenih na više od 900 četvornih metara zatvorenog prostora.

Damir Kolarić, uzgajivač cvijeća, kaže da su prvo krenuli s proizvodnjom povrća, pa su prešli na cvijeće jer im je bilo isplativije i zahtijevalo je manje posla. "Imamo dva profesionalna plastenika i jedan staklenik za rasadu", kaže Damir.

Krenuli i s proljetnicama

"Staklenik grijemo na plin, jedan na lož ulje, a jedan ne grijemo. Imamo više vrsta proizvodnje. Imamo maćuhice, tratinčice, potočnice, koje su posađene poslije Svih svetih. Te biljke ne traže grijanje. Krenuli smo i s proljetnicama, sad se presađuju, a od oko 01. travnja je njihova sezona za sadnju, kada prođe opasnost od mraza", ističe.

Imaju prodajno mjesto na tržnici. Cvijeće prodaju i na kućnom pragu, gdje prodaju čak i do 50% cvijeća.

"U radu pomažu i troje djece, a kad je jaka sezona onda pomaže i rodbina. Ulaganja u proizvodnju su velika, uložili smo oko 200 tisuća kuna u plastenike", kaže Damir.

Foto: OPG Damir Kolarić/Facebook


Tagovi

Proljeće Cvijeće Plastenik Uzgoj Cvatnja


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]