Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 15.06.2016. 08:45

Županija sufinancira pripremu projekata

Osječko-baranjska županija sufinancira pripremu projekata vrijednih 100 milijuna kuna.

  • 1.127
  • 123
  • 0

S gradonačelnicima i načelnicima osam jedinica lokalne samouprave s područja Županije, župan dr. sc. Vladimir Šišljagić potpisao je ugovore o dodjeli potpora za izradu projektne dokumentacije za 12 projekta u vrijednosti cca 100 milijuna kuna koje će te jedinice prijaviti za financiranje iz fondova Europske unije za ruralni razvoj.

Ugovore su sa županom Šišljagićem potpisali gradonačelnici i načelnici Valpova, Belišća, Donjeg Miholjca, Feričanaca, Drenja, Ernestinova, Viljeva i Draža. Projekte je nemoguće prijaviti bez završene projektno-tehničke dokumentacije te je županijska potpora velika pomoć sredinama s malim proračunima, ističu gradonačelnici i načelnici.

Potpora do 250.000 kuna

Riječ je o ugovorima kojima Županija sufinancira 50% sredstava potrebnih za izradu projektne dokumentacije, a potpore su do najviše 250 tisuća kuna i to za provedbu mjera iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske (vrijednog oko 2,4 milijarde eura) za razdoblje 2014 - 2020.

Dakle, Županija daje pozajmicu koju će jedinice lokalne samouprave, naravno, bez kamate vratiti kada im se odobre sredstva kroz realizaciju nominiranih investicija (kad projekti budu odobreni) kako bi Županija u narednim projektima, iz ovih izvora financijskih sredstava, navedena sredstva mogla ustupiti svima koji imaju plan za izradu projektno-tehničke dokumentacije. Ovo je, dakle, jedan projekt koji će se provoditi u kontinuitetu, kazao je župan Šišljagić.

Sa područja Osječko-baranjske županije povučeno preko 350 milijuna eura iz fondova EU!

Subjekti sa područja Osječko-baranjske županije do sada su povukli preko 350 milijuna eura iz fondova Europske unije, kazao je župan Šišljagić.

Lokalne samouprave se bore s raspodjelom novca

Čelnici gradova i općina iskazali su zahvalnost županu Šišljagiću istaknuvši kako je ovakav oblik sinergije sa Županijom za njih velika stvar budući da se lokalne samouprave svakodnevno bore s raspodjelom novca za redovite potrebe.

Program ruralnog razvoja

Programom ruralnog razvoja definirano je 16 mjera koje imaju za cilj povećanje konkurentnosti hrvatske poljoprivrede, šumarstva i prerađivačke industrije, ali i unaprjeđenja životnih i radnih mjesta u ruralnim područjima uopće.

Milijun i stotinu tisuća kuna za komunalne i infrastrukturne projekte

Temeljem navedenih ugovora Županija će ovim jedinicama isplatiti milijun i stotinu tisuća kuna s kojima će općine pripremati brojne komunalne i infrastrukturne projekte poput nerazvrstanih cesta, uređenja društvenih domova i drugih objekata javne namjene, izgradnje dječjih igrališta, nogostupa i javne rasvjete.

Dodatna sredstva za pomoć općinama s malim financijskim kapacitetima

"Županija je za ovu namjeru planirala dva milijuna kuna, no ukaže li se potreba, moguće je osigurati dodatna sredstva rebalansom kako bi se pomoglo općinama s malim financijskim kapacitetima kojima razvoj projekata otežava nedostatak sredstava", rekao je župan Vladimir Šišljagić.

Natječaj je još uvijek u tijeku

Natječaj Županije je otvoren do 31. listopada 2016. godine, stoga se očekuje javljanje još jedinica lokalne samouprave.


Tagovi

Financiranje Osječko baranjska županija Vladimir Šišljagić Projekti Ruralni razvoj Općine Fondovi Europske unije Projektna dokumentacija Natječaj Investicije Konkurentnost Uređenje cesta Komunalni projekti Infrastrukturni projekti Izgradnja


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]