Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natječaj za potporu
  • 05.06.2016. 18:00

Županija financira mlade poljoprivrednike!

Krapinsko-zagorska županija objavila je natječaj za potporu za pokretanje poljoprivredne proizvodnje za mlade poljoprivrednike.

Foto: Xilius/bigstockphoto.com
  • 2.349
  • 275
  • 0

Krapinsko-zagorska županija objavila je Natječaj za potporu za pokretanje poljoprivredne proizvodnje za mlade poljoprivrednike.

Predmet natječaja je podnošenje Zahtjeva za potporu za pokretanje poljoprivredne proizvodnje za mlade poljoprivrednike u svrhu povećanja ekonomske veličine gospodarstva temeljem Pravilnika I. za provedbu mjera ruralnog razvoja Krapinsko-zagorske županije za 2016. godinu.

Korisnici potpore

Prihvatljivi korisnici su mladi poljoprivrednici, odnosno osobe starije od 18 i mlađe od 40 godina na dan podnošenja Zahtjeva za potporu, koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljene kao nositelji poljoprivrednog gospodarstva, ali ne duže od osamnaest mjeseci te koji:

  • u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu su registrirani kao nositelji poljoprivrednog gospodarstva za koje se traži potpora,
  • u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu nisu registrirani kao nositelji poljoprivrednog gospodarstva za koje se traži potpora.

Korisnik se mora baviti primarnom proizvodnjom poljoprivrednih proizvoda.

Prihvatljive aktivnosti su:

  • kupnja domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala,
  • građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora za uzgoj voća, povrća, cvijeća i gljiva,
  • kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta,
  • podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada,
  • stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje proizvoda iz Priloga I. Pravilnika.

Visina potpore po korisniku iznosi do 50.000,00 kuna, a maksimalno do 75% od ukupno prihvatljivih aktivnosti.

Način i uvjeti podnošenja Zahtjeva za potporu

Zahtjevi za potporu podnose se na popunjenim službenim obrascima sa utvrđenom obveznom dokumentacijom koja se prilaže uz Zahtjev za potporu. Obrasci s popisom obvezne dokumentacije u prilogu mogu se preuzeti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove, Magistratska 1, 49000 Krapina ili na web stranici. Obrasci za prijavu na Natječaj ne smiju se ni na koji način mijenjati.

Rok za podnošenje Zahtjeva

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu počinje teći od 24. svibnja 2016. i traje do 24. lipnja 2016. godine. Detalje Natječaja, kao i izjave, popis dokumentacije i kriterije bodovanja, pročitajte u dokumentima ispod teksta.

Foto: Xilius/bigstockphoto.com


Dokumenti


Tagovi

Krapinsko-zagorska županija Natječaj Potpora Poljoprivredna proizvodnja Mladi poljoprivrednici


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]