Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Moj EU projekt
  • 06.02.2016. 19:25

Prijave za dodjelu vaučera tvrtkama u akvakulturi!

HGK je raspisala natječaj za dodjelu vaučera tvrtkama čija je djelatnost vezana uz uzgoj i preradu ribe.

  • 209
  • 17
  • 0

Hrvatska gospodarska komora raspisala je natječaj za dodjelu vaučera pod nazivom Moj EU projekt. Natječaj je namijenjen isključivo tvrtkama, članicama HGK, korisnicama sredstava iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Osiguran je iznos od 150.000 kuna.

Sredstva su namijenjena sufinanciranju izrade projekata za prijavu na natječaje Prerada proizvoda ribarstva i akvakulture i Produktivna ulaganja u akvakulturu, koje raspisuje Uprava ribarstva, Ministarstva poljoprivrede. HGK će dodijeliti 15 vaučera, svaki u vrijednosti 10 tisuća kuna, namijenjenih izradi prijavne dokumentacije za projekte, što uključuje ispunjavanje prijavnih obrazaca, izradu financijske konstrukcije projekta i ostalih dokumenata propisanih natječajima.

HGK daje vaučere za ribarstvo!

Tko se može prijaviti na natječaj?

Pravo sudjelovanja na ovom natječaju imaju tvrke, članice HGK, registrirane u Republici Hrvatskoj koje zadovoljavaju propisane kriterije. No, postoje i dodatni kriteriji koji također moraju biti ispunjeni i to:

  • prijavitelj ima najmanje jednog zaposlenika u 2014. i 2015. godini, na temelju broja godišnjih jedinica rada te je za spomenute godine podnio financijska izvješća Financijskoj agenciji;
  • ima manje od 250 zaposlenih ukoliko se prijavljuje na Natječaj za preradu proizvoda ribarstva i akvakulture. Ukoliko se prijavljuje na natječaj za dodjelu sredstava za proizvodne investicije u akvakulturi, ovaj kriterij ne primjenjuje.
  • prijavitelj je u 2015. godini imao godišnji promet manji do 50 milijuna eura ili aktivu/dugoročnu imovinu manju od 43 milijuna eura, ukoliko se prijavljuje na Natječaj za preradu proizvoda ribarstva i akvakulture. Ukoliko se prijavljuje na natječaj za dodjelu sredstava za proizvodne investicije u akvakulturi, ovaj se kriterij ne primjenjuje.
  • nije u poteškoćama;
  • nije u postupku stečaja ili postupku likvidacije;
  • nije u postupku predstečajne nagodbe;
  • ima ispunjene obveze vezane uz plaćanja dospjelih poreznih obveza i obveza za mirovinsko i zdravstveno osiguranje u skladu sa zakonskim odredbama;
  • ima podmirene sve obveze prema svojim zaposlenicima i da
  • ima podmirene obveze prema HGK.

Prijave mogu biti ispunjene elektronički ili ručno. Ispunjen, potpisan i pečatom ovjeren prijavni obrazac šalje se do 29. veljače 2016. isključivo elektronskim putem na e-mail adresu: eu@hgk.hr.

Ovo je treći ovakav natječaj koji organizira HGK. Prvi je bio objavljen početkom prošle godine, a vaučeri su su bili namijenjeni projektima za sufinanciranje iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Drugi je raspisan sredinom 2015. a sufinancirani su projekti iz svih fondova Europske unije, dok je ovaj treći namijenjen tvrtkama koje se bave ribarstvom i akvakulturom.

Tekst natječaja i prijavni obrazac dostupni su ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

HGH Vaučeri EU fondovi Ribarstvo Akvakultura


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.


Partner

Televizija Slavonije i Baranje d.o.o.

Super TC, Trg slobode 6, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 (31) 203-000, fax: +385 (31) 203-111, e-mail: stv@stv.hr web: http://www.stv.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]