Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 4
  • 17.04.2016. 16:30

Negativna revizija - na pomolu afera oko Mjere 4?

Europski revizori uočili nepravilnosti kod natječaja za Mjeru 4?

Foto: nito/bigstockphoto.com
  • 3.311
  • 170
  • 0

Revizori Europske komisije u veljači ove godine, zbog velikog broja pristiglih pritužbi pročešljali su i prijavljene projekte iz Mjere 4, iako su primarni fokus posjeta bili IPARD projekti.

Nadzor je, kao i uvijek, bio najavljen, a iako službena pisana očitovanja revizora još nisu stigla, kako doznajemo od službenika Ministarstva poljoprivrede koji su s njima u kontaktu, postoje naznake da su uočene određene nepravilnosti.

Upravo ono na što šira poljoprivredna javnost već duže vrijeme upozorava jest da su te nepravilnosti vezane za prijavljene projekte u pogledu umjetno stvorenih uvjeta jasno vidljive.

Anonimno pismo medijima s popisom tvrtki "pod istragom"

Medijima se ovih dana dostavljaju i anonimna pisma koja u vidu tablice navode 21 poslovni subjekt pod navodnom prismotrom istražnih tijela EU, a moguće i DORH-a.

Na popisu je i veći broj prijavitelja koji su iznad crte, što povlači pitanje konačnog broja odobrenih i realiziranih projekata.

Ova je goruća tema svakako vrući krumpir koji će nova garnitura u Ministarstvu poljoprivrede morati rješavati realno i kompromisno. Na naš upit, odgovor potvrđuje teze i oprez novog čelništva koji ne žele napraviti krivi korak, pa poručuju:

Europski revizori uočili nepravilnosti kod natječaja za Mjeru 4

"Kontrolom prijava projekata po natječaju za mjeru 4.1.1. Programa ruralnog razvoja uočene su sumnje na moguće nepravilnosti u pogledu umjetno stvorenih uvjeta te su predmetni slučajevi u postupku dodatne provjere propisane Zakonom i procedurama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju", javljaju iz Ministarstva poljoprivrede.

Podsjetimo, odluke o dodjeli sredstava još nisu donesene, no one se, kako ističu u Ministarstvu, moraju donijeti u skladu s praksom EU i pozitivnim propisima države.

Očekujemo da ćemo u narednom periodu doći u posjed revizorskih izvještaja koji će zasigurno dati odgovore na pitanja koja koče realizaciju ovog natječaja.

Foto: nito/bigstockphoto.com


Tagovi

Mjera 4 Program ruralnog razvoja Projekti Natječaji Tvrtke


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs