Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natječaj za mlade poljoprivrednike
  • 13.01.2017. 15:00

Mladi poljoprivrednici polažu nade u pomoć iz EU

U tijeku je natječaj za mlade poljoprivrednike. Njime je osigurano više od 75 milijuna kuna, a mladi poljoprivrednici imaju vremena svoje projekte prijaviti sve do 24. veljače 2017. godine.

Foto: Dražen Krstanović
  • 5.211
  • 667
  • 0

Iz dana u dan svjedoci smo sve većeg iseljava mladih u inozemstvo. Zadržati ih se može jedino osiguranjem i stvaranjem kvalitetnog životnog standarda, osobito kada je riječ o ostanku u ruralnim područjima.

Da je upravo ulaganje u mlade i njihovo obrazovanje i poslovanje temelj opstanka ruralnog područja, prepoznalo je i Ministarstvo poljoprivrede. Naime, u tijeku je još jedan natječaj za mlade poljoprivrednike.

Drugi natječaj za mlade poljoprivrednike

Njime je osigurano više od 75 milijuna kuna, a mladi poljoprivrednici imaju vremena svoje projekte prijaviti sve do 24. veljače 2017. godine.

Natječajem obuhvaćene brojne mogućnosti

Leticija Hrenković, glasnogovornica Ministarstva poljoprivrede ističe kako se taj natječaj odnosi na one koji podnose poslovni plan za poljoprivredno gospodarstvo ekonomske veličine između 8.000 do 50.000 eura. Također, ističe Hrenković, mladi poljoprivrednik ne smije biti nositelj ili odgovorna osoba na poljoprivrednom gospodarstvu za koje podnosi zahtjev za potporu duže od 18 mjeseci.

Mladi poljoprivrednik ne smije biti nositelj ili odgovorna osoba na poljoprivrednom gospodarstvu za koje podnosi zahtjev za potporu duže od 18 mjeseci.

Odobrena sredstva isplaćivat će se u tri rate tijekom tri godine. Natječajem su obuhvaćene brojne mogućnosti, a za svaki je projekt namijenjeno 50.000 eura. Preduvjet za prijavu je upis u evidenciju korisnika potpore u ruralnom razvoju. Svi zainteresirani zahtjev mogu podnijeti elektroničkim putem preko AGRONET-a.

Detaljnije informacije o potpori za mlade poljoprivrednike pogledajte u videoprilogu.

Foto: Dražen Krstanović


Tagovi

Mladi poljoprivrednici Natječaj Prijava Poljoprivreda


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Slavonskobrodska televizija

Mile Budaka 1/4, 35000 Slavonski Brod, Hrvatska
tel: +385 (0)35 210 250, e-mail: sbtv@sbtv.hr web: http://sbtv.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić