Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Promocija eko proizvoda
  • 12.01.2015. 17:00

Zelena nedjelja - prilika za male proizvođače

Na Zelenoj tržnici u centru Banja Luke posjetiteljima će svake prve nedjelje u mjesecu, svoje ekološke domaće proizvode ponuditi brojni mali poljoprivredni proizvođači.

Foto: depositphotos.com
  • 775
  • 58
  • 0

Prošle nedjelje u centru Banja Luke, u organizaciji fondacije "Fabrika radosti" na prostoru starog zanatskog centra "Veselin Masleša", održana je "Zelena nedjelja" na kojoj su domaći proizvođači predstavili svoje proizvode, od organske hrane i pića, ostalih prirodnih proizvoda do rukotvorina.

Između ostalih, svoje su proizvode ponudile i članice udruge Lastavica iz Čelinca u čijoj se ponudi moglo pronaći razne vrste zimnice, čajeve, slastica, ali i ručno rađenih sapuna i odjeće. Manifestacija se održala pod nazivom "Domaće je najbolje", a održavat će se svake prve nedjelje u mjesecu. Prema riječima direktora fondacije "Fabrika radosti", Vojina Kopuza, cilj ove jedinstvene manifestacije je promocija proizvodnje domaće i zdrave, ekološki uzgojene hrane i života na selu općenito.

Osim što obogaćuje ponudu domaćih proizvoda, ova manifestacija potrošačima pruža priliku da saznaju porijeklo proizvoda koje kupuju, način na koji su uzgojeni ili izrađeni te sve ostale željene informacije. Istovremeno, proizvođačima se pruža prilika da istaknu vrijednost svojih proizvoda i ponude ih široj publici te na taj način promoviraju prednosti konzumacije domaćih proizvoda u odnosu na one iz trgovačkih centara, a osim toga, izgrađuje se povjerenje između potrošača i proizvođača.

Fondacija "Fabrika radosti" širi znanja i praksu premakulture u BiH, a kako je za portal klix.ba, objasnio Kopuz, "premakultura je sustav dizajniranja imanja zasnovan na tri osnovna načela – briga za zemlju, briga za ljude i pravedna raspodjela".

Foto: depositphotos.com; Baloncici


Tagovi

Zelena tržnica Premakultura Porijeklo proizvoda Ekološka hrana Zimnica Čajevi Eko proizvođači Vojin Kopuz Centar Veselin Masleša Organska hrana i piće Udruga Lastavica Fabrika radosti Domaće je najbolje