Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Austria Bio Garantie
  • 17.01.2017. 12:00

Prepoznatljivi eko certifikati

Razmišljate o ekološkoj poljoprivredi? Tvrtka Austria Bio Garantie ima rješenje u okviru podržavanja poljoprivrednih gospodarstava te proizvođačima hrane pomaže kako bi se razvijali na održiv način i ojačali svoju poziciju na tržištu.

  • 3.207
  • 139
  • 0

Odlučili ste da više ne želite rukovati s kemikalijama? Razmišljate o ekološkoj poljoprivredi? Prije nego li se odlučite na proizvodnju ekoloških proizvoda, trebali biste se informirati o odgovarajućim zakonskim zahtjevima i standardima.

Tvrtka Austria Bio Garantie ima rješenje u okviru podržavanja poljoprivrednih gospodarstava te proizvođačima hrane pomaže kako bi se razvijali na održiv način i ojačali svoju poziciju na tržištu.

Osim toga, nadzire jedinice biljne proizvodnje i gospodarstva koja se bave uzgojem životinja, a provodi i nadzor inputa u ekološkoj poljoprivredi i zajedno u suradnji s međunarodnim partnerima vrši nadzor drugih standarda kvalitete.

Stručni i educirani tim

ABG je vodeće kontrolno tijelo u Austriji koje je od 2012. godine prisutno u Republici Hrvatskoj. Stručni i educirani tim pruža širok raspon neovisnih i profesionalnih usluga vezanih za ekološki sektor.

Stručni i educirani ABG tim

Nakon potpisivanja ugovora, vaša tvrtka se smatra ekološkim subjektom. Od tada ste obvezni zadovoljavati propise ekološke proizvodnje, (Uredba (EZ) br. 834/2007). Prijelazno razdoblje započinje na dan potpisivanja ugovora o eko nadzoru. Razdoblje obično traje dvije godine. ABG tim će vam rado pružati informacije o mogućnostima skraćivanja prijelaznog razdoblja.

Nadzor i certifikacija

Pružanjem stručnih i brzih usluga certificiranja tvrtka Austria Bio Garantie pomaže ekološkim proizvođačima u održivom razvoju. Imaju stručne inspektore za svako pojedino područje. Ako se tijekom nadzora utvrdi bilo kakva nesukladnost s odgovarajućim propisima, inspektor će odrediti rok za ispravak istih. Sa završetkom tog roka sva odstupanja i nedostaci moraju biti riješeni.

Kada je poljoprivredno gospodarstvo pregledano, rezultate nadzora donosi certifikator - ovlaštena stručna osoba. Certifikat se izdaje nakon provedbe godišnjeg nadzora na kojem su popisani svi vaši proizvodi sa svojim odgovarajućim statusom. Ovaj certifikat potvrđuje da je vaš rad u skladu s Uredbom Vijeća (EZ) 834/2007 za ekološku proizvodnju i označavanje.

Javiti se mogu proizvođači koji se već bave ekološkom proizvodnjom, kao i oni koji bi htjeli, a koji trebaju kvalitetno kontrolno tijelo čija su obilježja prepoznatljivost certifikata te brza i kvalitetna usluga.

Svi certifikati naših klijenata dostupni su u posebno razvijenoj bazi certifikata pod nazivom EASY-CERT, koja omogućuje izravan pristup informacijama o certificiranim klijentima i statusima proizvoda. Uz EASY-CERT bazu podataka kupci mogu biti sigurni da proizvodi koje kupuju imaju status koji trebaju!

Za više informacija o ekološkoj poljoprivredi, nadzoru i certifikaciji, obratite se tvrtki Austria Bio Garantie na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Certifikat Ekološka poljoprivreda Nadzor Kontrola Prijelazno razdoblje


Partner

Bio Garantie d.o.o.

Ulica Ivana Mažuranića 2, 40000 Čakovec, Hrvatska
tel: +385 (0) 40 390 163, e-mail: hrvatska@abg.at web: http://hr.abg-cert.com/