Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zeleni četvrtak
  • 02.04.2014. 15:10

I mozak voli organsko!

Znate li da najbolja hrana za mozak dolazi s hrvatskih farmi?

  • 1.097
  • 69
  • 0

Već tradicionalni "Zeleni četvrtak" na glavnoj osječkoj tržnici uklopio se u trinaesto po redu obilježavanje Tjedna mozga u Hrvatskoj. Iako osječki "Zeleni četvrtak" nije u službenom programu obilježavanja Tjedna mozga, svejedno je i on utkao svoj doprinos u širenje svijesti kako se bez obzira na vrste prehrane ili dijete nikako ne smije zaboraviti ciljano nahraniti i vlastiti mozak.

Uz buđenje proljeća, budi se i motivacija za zdravijim životom. Europski Tjedan mozga stoga se savršeno uklopio u dan zdrave prehrane na osječkoj tržnici. Mozgu kao najsloženijem organu najviše trebaju esencijalne nezasićene omega-3, -6 i -9 masne kiseline, hrana s niskim glikemijskim indeksom te antioksidansima. Borovnice i suha aronija, orasi, zelena salata, batat, predstavili su se na štandovima domaćih proizvođača kao proizvodi koji su dobra hrana za mozak. Zeleni čaj, i to u velikim količinama, doprinosi zdravlju mozga i cijelog organizma.

Foto: depositphotos.com


Povezana biljna vrsta

Aronija

Aronija

Sinonim: Crnoplodna aronija | Engleski naziv: Chokeberry | Latinski naziv: Aronia melanocarpa

Aronija je višegodišnja listopadna voćna vrsta podrijetlom iz Sjeverne Amerike, a pripada porodici ruža (Rosaceae). Na europskom se kontinentu najviše uzgaja u Rusiji, Poljskoj,... Više [+]

Tagovi

Organsko povrće Zeleni četvrtak Omega kiseline Tjedan mozga Tradicija Zdrava prehrana Antioksidansi Glikemijski indeks Zeleni čaj Orasi Borovnice Aronija


Autor

Ivana Vasic

Više [+]

Terenska reporterka i vanjska suradnica portala Agroklub sa dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj novinarskoj sceni. U slobodno vrijeme bavi se vinogradarstvom i voćarstvom.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com