Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Insekticid
  • 02.05.2014. 08:00

Biološki insekticid za suzbijanje štetnika

Primjenom NeemAzal®TS polako vraćate biološku ravnotežu i čuvate ekosustav u nasadu!

  • 7.739
  • 441
  • 0

Blaga zima s natprosječno visokim temperaturama uvjetovala je preživljavanje velikog broja štetnika čiju prisutnost nalazimo na gotovo svim poljoprivrednim kulturama. Pitate se kako učinkovito zaštiti svoje nasade i pritom očuvati njihov ekosustav?

Američki cvrčak odrasli i ličinka (snimio dr.sc. Željko Budinšćak). Neemazal®TS na vinovoj lozi uz grožđanog moljca suzbija i opasnog štetnika američkog cvrčka

Za ekološke i integrirane proizvođače, ali i za sve one koji vode brigu o zaštiti okoliša rješenje u suzbijanju štetnika je primjena biološkog insekticida širokog spektra Neemazal®TS.

Što je NeemAzal®TS?

NeemAzal®TS sadrži aktivnu tvar azadirachtin iz koštica tropske biljke Neem (Azadirachta indica) koji djeluje kao regulator rasta i smanjuje plodnost ženki štetnih insekata. Ulazeći u tijelo insekata, azadirahtin blokira pravilan rad hormona što rezultira time da insekti više ne žele jesti, letjeti , pariti se niti polagati jaja. Populacija nametnika polako nestaje. Njihov životni ciklus je prekinut.

Kako koristiti NeemAzal®TS?

NeemAzal®TS je potrebno primjenjivati u propisanim dozama i količinama otopine koja osigurava kompletno i jednoliko pokrivanje tretirane biljke. Tretiranje je potrebno izvršiti, po mogućnosti, u jutarnjim ili večernjim satima.

Najbolje djelovanje ima kad se koristi kod prve pojave štetnika u prvim razvojnim stadijima, eventualno ponavljajući postupak nakon 7-10 dana. U slučaju kiše unutar 8 sati od tretiranja, preporučuje se ponoviti postupak.

Krumpirova zlatica

Primjena NeemAzal®TS

S obzirom da je NeemAzal®TS sistemični insekticid širokog spektra koji djeluje na sve štetnike koji grizu i sišu biljni sok, koristi se u suzbijanju štetnika na raznim kulturama kao što su:

  • Povrće: lisne uši, tripsi, štitasti moljci, sovice, muhe lisni mineri, krumpirova zlatica, moljci
  • Agrumi: lisni mineri, lisne uši, štitasti moljci, cikade, tripsi
  • Voćke (osim krušaka): lisne uši, tripsi, cikade, medeći cvrčak, štitasti moljci i sovice
  • Masline: maslinov moljac, tripsi
  • Vinova loza: grožđani moljac, tripsi, cikade

Ako se primjenjuje po preporučenim uvjetima, biološki insekticid neće biti opasan za pčele, korisne kukce i prirodne neprijatelje. Ujedno ne izaziva pojavu rezistentnosti. Stoga se njegovom primjenom polako vraća biološka ravnoteža i čuva se ekosustav u nasadu.


Povezana biljna vrsta

Vinova loza

Vinova loza

Sinonim: - | Engleski naziv: Wine grape | Latinski naziv: Vitis vinifera

Vinske sorte vinove loze bijeloga grožđa uzgajaju se na pjeskovitim tlima, a tamnija tla su povoljnija za crne (obojene) sorte, prije svega zbog svog povoljnijeg toplinskog... Više [+]

Tagovi

Biološki insekticid NeemAzal TS Krumpirova zlatica Lisne uši Masline Vinova loza Suzbijanje štetnika Štitasti moljci


Partner

Pro-eco d.o.o.

Varaždinska 40c, 42220 Novi Marof, Hrvatska
tel: 042/408-560, e-mail: proeco@proeco.hr web: https://www.proeco.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]