AgroKlub.com

\

AgroKlub arhiva

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Sve o AgroKlubu » AgroKlub arhiva » Agrohobi

AgroKlub arhiva - Agrohobi

Arhiva i pregled svih tekstova ikada objavljenih na stranicama AgroKlub.com.

Stranica: 1 od 13. Tekstovi: 1 do 20 od 249.

1 2 3 4 5 6 ... 13

Lovkinje su malobrojne, ali izrazito aktivne!

10. Damski lov
21.11.2015.

Lovkinje su malobrojne, ali izrazito aktivne!

U požeškom je kraju boravilo četrdesetak žena koje se bave lovom. Većina ih je iz naše zemlje, no lovkinje su stigle i iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Mađarske i Srbije. Povod je bio 10. Damski lov koji se svake godine organizira u drugom dijelu Hrvatske. Lovkinje iz šest zemalja na lovištima u okolici Požege Prema pisanju portala pozega eu... Lovkinje su malobrojne, ali izrazito aktivne!

Traži se vlasnik izgubljene golubice

Izgubljena ptica
16.11.2015.

Traži se vlasnik izgubljene golubice

Pleter-portal.hr piše kako se već dva dana na prozoru obiteljske kuće jednog Požežanina nalazi bijela golubica s prstenom na desnoj nozi. Ptica ništa ne jede, uplašena je i čitatelj smatra da se izgubila. Ukoliko netko od uzgajivača golubova prepozna golubicu, neka se javi na 098/886-359. Foto: Čitatelj Traži se vlasnik izgubljene golubice

Samo tri slavonska grada imaju urbane vrtove

Urbani vrtovi
13.11.2015.

Samo tri slavonska grada imaju urbane vrtove

U Osijeku je održana konferencija o urbanim vrtovima te pokrenuta inicijativa za osnivanje mreže urbanih vrtova Slavonije. Budući da je Virovitica prva pokrenula projekt urbanih vrtova u Slavoniji te općenito u Hrvatskoj, kao i projekt eko vrta za potrebe virovitičkog Dječjeg vrtića Cvrčak, gradonačelnik Ivica Kirin kazao je da u tom gradu trenutno... Samo tri slavonska grada imaju urbane vrtove

11 fotografija čuda prirode!

Čudo prirode
02.11.2015.

11 fotografija čuda prirode!

U prirodi postoji mnoštvo biljnih vrsta koje čovjek uzgaja za potrebe prehrane. Povrće i voće je, ne samo neobičnih ukusa, boja, već i jako interesantnih oblika. Donosimo nekoliko fotografija koje najbolje dokazuju svestranost prirode. No ne treba zaboraviti da su i nesavršeno okrugli i nepravilni primjerci voćki i raznog povrća nutritivno jednako... 11 fotografija čuda prirode!

Skuhana ili ukiseljena - cikla je kraljica zimnice!

Priprema zimnice
10.10.2015.

Skuhana ili ukiseljena - cikla je kraljica zimnice!

Cikla je veoma zdrava namirnica, puna minerala i vitamina, niskokalorična, a uz to štiti od raznih bolesti. Potiče rad jetre i normalizira probavu pa mislim da bi je svatko trebao jesti. Koristi je se na mnogo načina, bilo sirovu ili kuhanu. Sirova se može blendati u kombinaciji s raznim povrćem ili voćem i piti kao sok. Probala sam nekoliko... Skuhana ili ukiseljena - cikla je kraljica zimnice!

Kako proizvesti vrhunsku šljivovicu?

Rakija
01.10.2015.

Kako proizvesti vrhunsku šljivovicu?

Šljiva je voće koje ima dugu tradiciju uzgoja. U ovo doba godine, domaćice pripremaju džemove i slatko od šljiva, a domaćini peku rakiju šljivovicu. Uz to što postoji duga tradicija proizvodnje rakije u našoj zemlji, velik broj proizvođača ne primjenjuje tehnologiju proizvodnje, što ima za posljedicu nekvalitetu, a samim tim i lošu poziciju na... Kako proizvesti vrhunsku šljivovicu?

Sušenje voća i povrća za zimnicu

Priprema zimnice
29.09.2015.

Sušenje voća i povrća za zimnicu

Iako su razne sezonske namirnice dostupne u trgovačkim centrima tijekom cijele godine, mnoge domaćice ovih dana spremaju vlastitu zimnicu. Džemovi od jagoda, malina, smokava, kiseli krastavci i paprika samo su neki od proizvoda koji se nalaze u smočnici požeške obitelji Đokić. Uz ukuhavanje i fermentiranje, naša sugovornica posljednjih nekoliko... Sušenje voća i povrća za zimnicu

Cherry rajčica i kornišoni u zimskoj verziji!

Priprema zimnice
27.09.2015.

Cherry rajčica i kornišoni u zimskoj verziji!

Nekoliko zadnjih godina ne sijemo salatne krastavce nego samo kornišone. Više ih volimo jer i kad su veći, nemaju krupne sjemenke kao salatni. Ove godine sam posijala malo krastavaca jer ih nisam imala namjeru kiseliti za zimnicu. Jednog dana moja Ana donese pola vreće krastavčića i kaže "Evo pa si to ukiselite" i pokvari mi plan za ljenčarenje... Cherry rajčica i kornišoni u zimskoj verziji!

Jarcu podignuo spomenik

Dostojan oproštaj
27.09.2015.

Jarcu podignuo spomenik

Jarac Mikula jedini je primjerak svoje vrste kojemu je vlasnik posvetio grob, ali i spomenik na kojem se od njega oprostio dirljivim rečima. Miodrag- Mile Timić (67) poljoprivrednik iz sela Sipić kod Kragujevca napravio je svojevrsni memorijalni kompleks Mikuli u čast. S njim je kaže proveo najljepše trenutke na osamljenoj Brdnjak Dolovi. "Oprosti... Jarcu podignuo spomenik

Uzgoj glista - hobi koji želi profesionalizirati!

Dobre priče
19.09.2015.

Uzgoj glista - hobi koji želi profesionalizirati!

Iako je trenutno daleko od profesionalca u tome poslu, Splićanka Sanja Dumanić reći će sama za sebe kako želi uspjeti u proizvodnji humusa kalifornijskih glista. Malo gospodarstvo kojim upravlja, ovih dana proslavlja prvu godinu, a oko 2.000 četvornih metara "glisjeg" raja smjestila je u Gustini nedaleko Marine kraj Trogira u Splitsko-dalmatinskoj... Uzgoj glista - hobi koji želi profesionalizirati!

Priprema pečene paprike sa češnjakom!

Pečena paprika
17.09.2015.

Priprema pečene paprike sa češnjakom!

Volim jesen zbog boja kojom ju je priroda obdarila, ali i zbog obilja plodova koje mogu ubrati nakon više mjeseci rada u vrtu. Rujan je kao stvoren za pripremu zimnice. Temperature više nisu tako visoke pa se lakše podnosi stojanje uz štednjak. Pečena paprika ajvarica sa češnjakom najdraža mi je salata zimi. Lijepi debeli plodovi Kad sam nedavno... Priprema pečene paprike sa češnjakom!

Sinjska alka u magazinu Le figaro!

Sinjska alka
12.09.2015.

Sinjska alka u magazinu Le figaro!

Ugledni francuski dnevni list "Le Figaro" u svojem je tjedniku "Le Figaro Magazine" u petak objavio veliku reportažu na desetak stranica o Sinjskoj alci u kojoj pod nazivom "Gospini kopljanici" dočarava bogatstvo, zajedništvo i dobro ozračje te tradicionalne igre. Kako u priopćenju ističu iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ), autor... Sinjska alka u magazinu Le figaro!

Priprema kuhane rajčice za zimnicu!

Priprema zimnice
06.09.2015.

Priprema kuhane rajčice za zimnicu!

Rujan je na svom početku pa je vrijeme za pravljenje zimnice. Imam ja već dosta godinica na leđima (ne daj Bože reći da sam stara) pa bih podijelila svoja iskustva o tome s čitateljima Agrokluba. Budući smo u domaćinstvu ostali samo suprug i ja, ne uspijevamo sve što nam u vrtu dospije za branje odmah pojesti pa taj višak zamrzavam ili na drugi... Priprema kuhane rajčice za zimnicu!

Todorić prodaje lovno gospodarstvo Moslavina!

Prodaja lovišta
23.07.2015.

Todorić prodaje lovno gospodarstvo Moslavina!

Vlasnik Agrokora, Ivica Todorić podaje svoje ogromno lovište Garjevica, koje se prostire na 20 tisuća hektara između Čazme, Kutine i Garešnice. Najveći hrvatski poslodavac Ivica Todorić, čini se uskoro više neće svaki svoj slobodni trenutak koristiti za opuštanje u lovu. U jednim dnevnim novinama, naime, Agrokor je objavio oglas o prodaji Lovnog... Todorić prodaje lovno gospodarstvo Moslavina!

Između radova u bazen od bala sijena!

Kreativno ratarenje
13.07.2015.

Između radova u bazen od bala sijena!

Dečki iz Koške su odlučili nastaviti tradiciju pa su i ove godine, kao i prošle, napravili bazen na poljoprivrednom gospodarstvu Duvnjak. Potrebno je bilo samo prikupiti bale i najlon pošto su znanja, kako kažu, puni od prošle godine. Bale im je sponzorirala obitelj Jerković, a najlon Šajkijev rođo. "Na nama je ostalo samo da se ponovčamo za par... Između radova u bazen od bala sijena!

Zakup prava lova za 44 državna lovišta

Lovstvo
21.03.2015.

Zakup prava lova za 44 državna lovišta

U ponedjeljak 23. ožujka 2015. godine u 14:00 sati, u Kino dvorani Ministarstva poljoprivrede, u Ulici grada Vukovara 78, u Zagrebu, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina potpisat će ugovore o zakupu prava lova za 44 državna lovišta. Ugovori će biti potpisani na razdoblje od 10 lovnih godina, a za 38 lovišta produljuju se po drugi puta... Zakup prava lova za 44 državna lovišta

Sudjelujte u kreiranju novog Zakona o lovstvu

Lovstvo
03.03.2015.

Sudjelujte u kreiranju novog Zakona o lovstvu

Bilo da ste lovačka udruga, lovac pojedinac ili osoba koja se ne bavi lovom, ali smatra da svojim prijedlozima može pomoći u donošenju kvalitnijeg i boljeg Zakona o lovstvu, Ministarstvo poljoprivrede poziva da im iste pošaljete. "Radi otklanjanja administrativnih zapreka za poboljšanje poslovne klime i investicija te radi normativne dorade odredaba... Sudjelujte u kreiranju novog Zakona o lovstvu

Kako napraviti kompost?

Kompostiranje
01.02.2015.

Kako napraviti kompost?

Kakva će biti godina za ratare i vrtlare još je rano reći. Ali nije rano početi s pripremama kako bi se potaknuo što bolji urod. O čemu je riječ najbolje znaju vlasnici kompostera, u kojima se, iako je zima, organski otpad razlaže, kako bi kasnije postao visokovrijedan kompost, odnosno prirodno gnojivo za prihranu vrtova ili lončanica. Kako je... Kako napraviti kompost?

Atomsko sklonište pretvorili u eko gljivarnik!

Biokovski gljivari
31.01.2015.

Atomsko sklonište pretvorili u eko gljivarnik!

U bivšem vojnom objektu Kuk 0 u Gornjim Brelima, građenom kao atomsko sklonište za potrebe savezne vlade bivše Jugoslavije, prije nekoliko godina, tri mlada entuzijasta posvetili su se uzgoju nekoliko vrsta gljiva te proizvodnji ljekovitih preparata od gljive shiitake. Osnovali su tvrtku Kamparan d.o.o. i u bivšem vojnom objektu u srcu parka prirode... Atomsko sklonište pretvorili u eko gljivarnik!

Male tajne velikih majstora biovrtlarenja!

Vrtlarski savjeti
29.12.2014.

Male tajne velikih majstora biovrtlarenja!

Životna aktivnost biljaka odvija se pod utjecajem vanjske sredine, pod kojom se podrazumijevaju klima, litološka podloga i tlo kao abiotski čimbenici, te životinje i čovjek kao biotski čimbenici. Ekološki čimbenici su u prirodi dinamični, promjenjivi i uzajamno povezani. Za razliku od prirodnih ekosustava, čovjek neprekidno utječe na biljne... Male tajne velikih majstora biovrtlarenja!

Stranica: 1 od 13. Tekstovi: 1 do 20 od 249.

1 2 3 4 5 6 ... 13

AgroKlub pretraga

Ključne riječi:

poredaj po:

 

Vaša pretraga obuhvaća 19293 članaka, 18041 slika i 1145 videa s AgroKlub.com.