AgroKlub.com

\

AgroKlub arhiva

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Sve o AgroKlubu » AgroKlub arhiva » Agrohobi

AgroKlub arhiva - Agrohobi

Arhiva i pregled svih tekstova ikada objavljenih na stranicama AgroKlub.com.

Stranica: 1 od 13. Tekstovi: 1 do 20 od 244.

1 2 3 4 5 6 ... 13

Kako proizvesti vrhunsku šljivovicu?

Rakija
01.10.2015.

Kako proizvesti vrhunsku šljivovicu?

Šljiva je voće koje ima dugu tradiciju uzgoja. U ovo doba godine, domaćice pripremaju džemove i slatko od šljiva, a domaćini peku rakiju šljivovicu. Uz to što postoji duga tradicija proizvodnje rakije u našoj zemlji, velik broj proizvođača ne primjenjuje tehnologiju proizvodnje, što ima za posljedicu nekvalitetu, a samim tim i lošu poziciju na... Kako proizvesti vrhunsku šljivovicu?

Sušenje voća i povrća za zimnicu

Priprema zimnice
29.09.2015.

Sušenje voća i povrća za zimnicu

Iako su razne sezonske namirnice dostupne u trgovačkim centrima tijekom cijele godine, mnoge domaćice ovih dana spremaju vlastitu zimnicu. Džemovi od jagoda, malina, smokava, kiseli krastavci i paprika samo su neki od proizvoda koji se nalaze u smočnici požeške obitelji Đokić. Uz ukuhavanje i fermentiranje, naša sugovornica posljednjih nekoliko... Sušenje voća i povrća za zimnicu

Cherry rajčica i kornišoni u zimskoj verziji!

Priprema zimnice
27.09.2015.

Cherry rajčica i kornišoni u zimskoj verziji!

Nekoliko zadnjih godina ne sijemo salatne krastavce nego samo kornišone. Više ih volimo jer i kad su veći, nemaju krupne sjemenke kao salatni. Ove godine sam posijala malo krastavaca jer ih nisam imala namjeru kiseliti za zimnicu. Jednog dana moja Ana donese pola vreće krastavčića i kaže "Evo pa si to ukiselite" i pokvari mi plan za ljenčarenje... Cherry rajčica i kornišoni u zimskoj verziji!

Jarcu podignuo spomenik

Dostojan oproštaj
27.09.2015.

Jarcu podignuo spomenik

Jarac Mikula jedini je primjerak svoje vrste kojemu je vlasnik posvetio grob, ali i spomenik na kojem se od njega oprostio dirljivim rečima. Miodrag- Mile Timić (67) poljoprivrednik iz sela Sipić kod Kragujevca napravio je svojevrsni memorijalni kompleks Mikuli u čast. S njim je kaže proveo najljepše trenutke na osamljenoj Brdnjak Dolovi. "Oprosti... Jarcu podignuo spomenik

Uzgoj glista - hobi koji želi profesionalizirati!

Dobre priče
19.09.2015.

Uzgoj glista - hobi koji želi profesionalizirati!

Iako je trenutno daleko od profesionalca u tome poslu, Splićanka Sanja Dumanić reći će sama za sebe kako želi uspjeti u proizvodnji humusa kalifornijskih glista. Malo gospodarstvo kojim upravlja, ovih dana proslavlja prvu godinu, a oko 2.000 četvornih metara "glisjeg" raja smjestila je u Gustini nedaleko Marine kraj Trogira u Splitsko-dalmatinskoj... Uzgoj glista - hobi koji želi profesionalizirati!

Priprema pečene paprike sa češnjakom!

Pečena paprika
17.09.2015.

Priprema pečene paprike sa češnjakom!

Volim jesen zbog boja kojom ju je priroda obdarila, ali i zbog obilja plodova koje mogu ubrati nakon više mjeseci rada u vrtu. Rujan je kao stvoren za pripremu zimnice. Temperature više nisu tako visoke pa se lakše podnosi stojanje uz štednjak. Pečena paprika ajvarica sa češnjakom najdraža mi je salata zimi. Lijepi debeli plodovi Kad sam nedavno... Priprema pečene paprike sa češnjakom!

Sinjska alka u magazinu Le figaro!

Sinjska alka
12.09.2015.

Sinjska alka u magazinu Le figaro!

Ugledni francuski dnevni list "Le Figaro" u svojem je tjedniku "Le Figaro Magazine" u petak objavio veliku reportažu na desetak stranica o Sinjskoj alci u kojoj pod nazivom "Gospini kopljanici" dočarava bogatstvo, zajedništvo i dobro ozračje te tradicionalne igre. Kako u priopćenju ističu iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ), autor... Sinjska alka u magazinu Le figaro!

Priprema kuhane rajčice za zimnicu!

Priprema zimnice
06.09.2015.

Priprema kuhane rajčice za zimnicu!

Rujan je na svom početku pa je vrijeme za pravljenje zimnice. Imam ja već dosta godinica na leđima (ne daj Bože reći da sam stara) pa bih podijelila svoja iskustva o tome s čitateljima Agrokluba. Budući smo u domaćinstvu ostali samo suprug i ja, ne uspijevamo sve što nam u vrtu dospije za branje odmah pojesti pa taj višak zamrzavam ili na drugi... Priprema kuhane rajčice za zimnicu!

Todorić prodaje lovno gospodarstvo Moslavina!

Prodaja lovišta
23.07.2015.

Todorić prodaje lovno gospodarstvo Moslavina!

Vlasnik Agrokora, Ivica Todorić podaje svoje ogromno lovište Garjevica, koje se prostire na 20 tisuća hektara između Čazme, Kutine i Garešnice. Najveći hrvatski poslodavac Ivica Todorić, čini se uskoro više neće svaki svoj slobodni trenutak koristiti za opuštanje u lovu. U jednim dnevnim novinama, naime, Agrokor je objavio oglas o prodaji Lovnog... Todorić prodaje lovno gospodarstvo Moslavina!

Između radova u bazen od bala sijena!

Kreativno ratarenje
13.07.2015.

Između radova u bazen od bala sijena!

Dečki iz Koške su odlučili nastaviti tradiciju pa su i ove godine, kao i prošle, napravili bazen na poljoprivrednom gospodarstvu Duvnjak. Potrebno je bilo samo prikupiti bale i najlon pošto su znanja, kako kažu, puni od prošle godine. Bale im je sponzorirala obitelj Jerković, a najlon Šajkijev rođo. "Na nama je ostalo samo da se ponovčamo za par... Između radova u bazen od bala sijena!

Zakup prava lova za 44 državna lovišta

Lovstvo
21.03.2015.

Zakup prava lova za 44 državna lovišta

U ponedjeljak 23. ožujka 2015. godine u 14:00 sati, u Kino dvorani Ministarstva poljoprivrede, u Ulici grada Vukovara 78, u Zagrebu, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina potpisat će ugovore o zakupu prava lova za 44 državna lovišta. Ugovori će biti potpisani na razdoblje od 10 lovnih godina, a za 38 lovišta produljuju se po drugi puta... Zakup prava lova za 44 državna lovišta

Sudjelujte u kreiranju novog Zakona o lovstvu

Lovstvo
03.03.2015.

Sudjelujte u kreiranju novog Zakona o lovstvu

Bilo da ste lovačka udruga, lovac pojedinac ili osoba koja se ne bavi lovom, ali smatra da svojim prijedlozima može pomoći u donošenju kvalitnijeg i boljeg Zakona o lovstvu, Ministarstvo poljoprivrede poziva da im iste pošaljete. "Radi otklanjanja administrativnih zapreka za poboljšanje poslovne klime i investicija te radi normativne dorade odredaba... Sudjelujte u kreiranju novog Zakona o lovstvu

Kako napraviti kompost?

Kompostiranje
01.02.2015.

Kako napraviti kompost?

Kakva će biti godina za ratare i vrtlare još je rano reći. Ali nije rano početi s pripremama kako bi se potaknuo što bolji urod. O čemu je riječ najbolje znaju vlasnici kompostera, u kojima se, iako je zima, organski otpad razlaže, kako bi kasnije postao visokovrijedan kompost, odnosno prirodno gnojivo za prihranu vrtova ili lončanica. Kako je... Kako napraviti kompost?

Atomsko sklonište pretvorili u eko gljivarnik!

Biokovski gljivari
31.01.2015.

Atomsko sklonište pretvorili u eko gljivarnik!

U bivšem vojnom objektu Kuk 0 u Gornjim Brelima, građenom kao atomsko sklonište za potrebe savezne vlade bivše Jugoslavije, prije nekoliko godina, tri mlada entuzijasta posvetili su se uzgoju nekoliko vrsta gljiva te proizvodnji ljekovitih preparata od gljive shiitake. Osnovali su tvrtku Kamparan d.o.o. i u bivšem vojnom objektu u srcu parka prirode... Atomsko sklonište pretvorili u eko gljivarnik!

Male tajne velikih majstora biovrtlarenja!

Vrtlarski savjeti
29.12.2014.

Male tajne velikih majstora biovrtlarenja!

Životna aktivnost biljaka odvija se pod utjecajem vanjske sredine, pod kojom se podrazumijevaju klima, litološka podloga i tlo kao abiotski čimbenici, te životinje i čovjek kao biotski čimbenici. Ekološki čimbenici su u prirodi dinamični, promjenjivi i uzajamno povezani. Za razliku od prirodnih ekosustava, čovjek neprekidno utječe na biljne... Male tajne velikih majstora biovrtlarenja!

Kućni uzgoj limuna i mandarina?

Uzgoj agruma
12.12.2014.

Kućni uzgoj limuna i mandarina?

Stjepan Kvakan iz podravskoga mjesta Đelekovca, jedan je od onih koji su odavno shvatili da samo za voće koje sam uzgojiš, možeš biti siguran da je zdravo i da nije tretirano ničim što bi moglo štetiti našem zdravlju. Tako je još prije 25 godina posadio limun, koji mu i dan danas donosi plodove. Priče o cijepljenju poslužile kao inspiracija... Kućni uzgoj limuna i mandarina?

Studenti veterine koji stvarno vole životinje!

Kalendar
28.11.2014.

Studenti veterine koji stvarno vole životinje!

Koliko studenti veterine zaista vole životinje? Mladi veterinari iz Omega Tau Sigma bratstva sa Sveučilišta Cornell, svake godine iznova čine nešto posebno. U pitanju je izrada kalendara koji je ispunjen živopisnim slikama veterinara i životinja, na sveopće oduševljenje pripadnica ženskog spola. Kalendari za 2015. već su rasprodani, a evo i... Studenti veterine koji stvarno vole životinje!

Bukovače na slami i talogu kave!

OPG Trconić
26.11.2014.

Bukovače na slami i talogu kave!

Obitelji Zvonka Trconića iz Strošinaca, mjesta u Vukovarsko-srijemskoj županiji, prije šest godina dogodilo se ono što nažalost nije mimoišlo niti mnoge druge obitelji u Hrvatskoj. I on i supruga mu Grozdana, ostali su bez posla. A od nečega je ipak trebalo živjeti i osigurati kćerki ono najpotrebnije, pa im se Split učinio kao mjesto u kojemu... Bukovače na slami i talogu kave!

U Daruvaru otvorena poučna staza Rimska park šuma

Turistička ponuda
09.11.2014.

U Daruvaru otvorena poučna staza Rimska park šuma

Projekt Poučna staza, Rimska park – šuma, prva takva na području Daruvara, predstavljena je javnosti. Otvorio ju je gradonačelnik Daruvara Dalibor Rohlik. Među gostima su bili dožupani Tanja Novotni Golubić i Saša Lukić, pročelnik županskog odjela za gospodarstvo Premužić, direktor Šumarije Daruvar Bakarić, predstavnici poduzeća, udruga... U Daruvaru otvorena poučna staza Rimska park šuma

Skulpture od drveta kao turistička atrakcija

Drvene skulpture
12.10.2014.

Skulpture od drveta kao turistička atrakcija

"I drvo ima dušu", kaže Ivan Trupković iz sela Sirač pokraj Daruvara. Njegova djela smo u Daruvaru po prvi puta vidjeli na Vinodaru prije dvije godine. Njegovu kuću je lagano pronaći - sa svih strana je okružena drvenim skulpturama životinja, likovima iz bajki, gljivama i biljkama. Mnoge od njih u radionici čekaju svoga gospodara koji će im... Skulpture od drveta kao turistička atrakcija

Stranica: 1 od 13. Tekstovi: 1 do 20 od 244.

1 2 3 4 5 6 ... 13

AgroKlub pretraga

Ključne riječi:

poredaj po:

 

Vaša pretraga obuhvaća 18628 članaka, 16980 slika i 1063 videa s AgroKlub.com.