Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 03.09.2015. 19:30

Oblačno uz obilnu kišu!

U kontinentalnim predjelima tijekom cijelog razdoblja se očekuje djelomično do pretežno oblačno uz mogućnost za umjerenu do obilnu kišu, posebice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Lici i Gorskome Kotaru.

Foto: pixabay.com
  • 149
  • 13
  • 0

U kontinentalnim predjelima tijekom cijelog razdoblja se očekuje djelomično do pretežno oblačno uz mogućnost za umjerenu do obilnu kišu, posebice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Lici i Gorskome Kotaru, gdje postoji mogućnost i za pljuskove praćene grmljavinom.

Prema kraju razdoblja osjetno svježije. Maksimalne vrijednosti temperature zraka uglavnom od 25°C do 20°C, a početkom razdoblja moguć je i koji stupanj više u središnjoj Hrvatskoj, a prema kraju razdoblja i pokoji stupanj manje. Minimalne vrijednosti temperature zraka u nizini u granicama od 20°C do 15°C, a u sjeverozapadnim krajevima i pokoji stupanj manje prema kraju razdoblja, dok se u Lici i Gorskome Kotaru očekuje od 14°C do 10°C.

Nepovoljni vremenski uvjeti

Izgledi za Hrvatsku za 04.09.2015. do 06.09.2015.

Na sjevernom Jadranu očekuje se pretežno do djelomično oblačno uz obilnu kišu i pljuskove praćene grmljavinom, dok se u većem djelu Dalmacije očekuje pretežno do djelomično sunčano, osim u sjevernoj Dalmaciji kada je sredinom razdoblja moguća umjerena kiša. Maksimalne vrijednosti temperature zraka od 25°C do 30°C, a na sjevernom Jadranu moguć je pokoji stupanj manje krajem razdoblja.

Minimalne vrijednosti duž jadranske obale od 18°C do 23°C, a na otocima moguć je i koji stupanj više. Temperaturne sume u cijeloj zemlji iznad višegodišnjeg prosjeka za ovo doba godine. Očekuju se nepovoljni vremenski uvjeti za obavljanje radova na otvorenom u većem dijelu zemlje, osim u južnoj Dalmaciji te na srednjodalmatinskim otocima, gdje će vladati povoljni vremenski uvjeti za obavljanje radova na otvorenom.

Foto: pixabay.com


Izvori

Državni hidrometeorološki zavod


Tagovi

Vremenska prognoza Osunčano Kiša Pljuskovi Gorski Kotar Lika Dalmacija Temperaturne sume


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]