Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Meteoalarm
  • 16.02.2016. 10:15

Cijela Hrvatska u žutom: snijeg, kiša i pijavice

Cijela Hrvatska u žutom: Upozorenje Meteoalarma na potencijalno opasno vrijeme!

Foto: Meteoalarm
  • 601
  • 68
  • 0

Prema prognozi Zorana Vakule sa HRT-a, Hrvatsku u idućih nekoliko dana očekuje kišovito vrijeme praćeno olujnim vjetrom, tučom, grmljavinom pa i pijavicama. U utorak je velika vjerojatnost da će snijega biti u nizinama središnje Hrvatske, osobito u Karlovačkoj županiji, ali i u okolici Rijeke gdje će ga donositi jaka i olujna bura.

U gorju će biti i snijega, vjerojatno najviše u Gorskome kotaru. Do četvrtka ujutro ponegdje bi trebalo pasti i više od pola metra, ne samo u najvišim dijelovima.

Potencijalno opasno vrijeme

Na Jadranu će biti promjenjivo oblačno, mjestimice s pljuskovima i grmljavinom, osobito na sjevernom dijelu, gdje će puhati jaka i olujna bura, dok se u Dalmaciji očekuje i dalje vrlo jako, mjestimice olujno jugo.

Temperatura zraka kretat će se uglavnom od 4 do 8 stupnjeva, u gorju niža, a na Jadranu od 9 na sjevernom dijelu do 17 °C na krajnjem jugu.

Za gotovo cijelu Hrvatsku za naredne dane je izdano žuto upozorenje Meteolarma koje označava potencijalno opasno vrijeme. Upozorenje stiže i iz iz Pomorskog meteorološkog centra Split. Na južnom i srednjem Jadranu mjestimični udari juga i južnog vjetra 35-50 čvorova, prolazno će oslabjeti osim na krajnjem jugu. Potkraj dana na sjevernom Jadranu udari bure 35-45, noću u Velebitskom kanalu do 60 čvorova. Na južnom Jadranu more 5. Mjestimice nevere, izvijestili su. Po Douglasovoj skali stanje mora 5 znači jače valovito more i valove visine od 2 i pol do 4 metra.

Foto: Meteoalarm


Tagovi

Meteoalarm Snijeg Kiša Pijavice Opasno vrijeme


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.