Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kevin Abosch
  • 27.01.2016. 11:30

Za sliku krumpira 7,7 milijuna kuna

Ima se, može se! Mogli bismo to reći za jednog bogatog poslovnog čovjeka iz Europe, koji je za fotografiju krumpira dao gotovo 8 milijuna kuna.

Foto: Printana verzija prodane slike
  • 372
  • 63
  • 0

Potreba za konzumiranjem škrobnih ugljikohidrata nakon nekoliko alkoholnih pića nije neobična, no jedan ju je bogati poslovni čovjek podigao na novu razinu, kupivši fotografiju krumpira za 750.000 funta odnosno 7,7 milijuna kuna, piše Independent.

Riječ je o fotografiji Kevina Aboscha koja, kako kaže, prikazuje "organski uzgojen irski krumpir na crnoj podlozi". Ovaj je fotograf poznat po skupim portretima poslovnih ljudi iz Silicijske doline te popularnih osoba poput Johnnyja Deppa, Boba Geldoffa i Stevena Spielberga. Fotografija krumpra snimljena je 2010. godine, a čak je i sam fotograf priznao da će se postignuta cijena nekima učinititi "pomalo apsurdnom".

Nakon svake čaše vina krumpir je izgledao sve ljepši

Umjetnik, koji živi i radi na relaciji Francuska - Irska, kazao je, a prenio The Sunday Times, da je ovakvoj cijeni kumovala čašica vina više. Naime, Abosch je nedavno u svom domu u Parizu večerao s jednim bogatim Europljaninom, koji je nakon par popijenih čaša vina opazio fotografiju na zidu i kazao kako mu se sviđa, dok je nakon još nekoliko čaša kvalitetne francuske kapljice kazao da bi je doista volio imati. Cijenu su, kaže umjetnik, dogovorili dva tjedna kasnije.

Inače, početna cijena Aboschevih portreta navodno iznosi oko 200.000 funta.

Foto: Printana verzija prodane slike


Povezana biljna vrsta

Krumpir

Krumpir

Sinonim: krompir | Engleski naziv: Potato | Latinski naziv: Solanum tuberosum L.

Krumpir je višegodišnja zeljasta biljka. Potječe iz peruanskih Anda u kojima se uzgajao i prije 8 000 godina. U Europu su ga donijeli španjolski istraživači u 16. stoljeću i... Više [+]

Tagovi

Krumpir Fotografija Kevin Abosch Čaša vina


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić