Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stručni savjet
  • 02.04.2014. 08:30

Otvara se pitanje zajedničkih pašnjaka

Dio programa ovogodišnjeg Bjelovarskog sajma bio je Stručni savjet o konjogojstvu

Foto: freedigitalphotos.net
  • 125
  • 10
  • 0

U okviru ovogodišnjeg Bjelovarskog sajma, u Gudovcu je u petak, 28. ožujka 2014. godine održana sjednica Stručnog savjeta za praćenje stanja u konjogojstvu, na kojoj je razmatrano aktualno stanje u sektoru.

Nakon istaknutih aktualnosti u sektoru dogovoreno je da će se razmotriti mogućnosti za najbolje rješenje pitanja zajedničkih pašnjaka. Također, analizirat će se pitanja više sile, uvjetnih i zamjenskih grla te ostvarivanja prava na plaćanja. U tijeku je analiza svih veterinarskih mjera, u cilju smanjenja troškova uzgajivačima.

Prvi su se puta radu Savjeta pridružili i predstavnici Hrvatskog konjičkog saveza sa konkretnim izlaganjem stanja u sektoru i mogućim smjerovima za ulaganje dodatnih napora kako bi se ova grana, koja ima perspektive razvoja u RH, još više istaknula. Ministarstvo poljoprivrede, otvoreno je za suradnju po pitanju svih neodgovorenih pitanja, tumačenja, prijedloga i sugestija te potiče sve predstavnike da daju inicijative i sugestije kao nadopunu rada Savjeta.

U rad Savjeta za ovčarsku i kozarsku proizvodnju imenovani su predstavnici Ministarstva poljoprivrede (predsjednica Savjeta zamjenica ministra Snježana Španjol, Miljenko Rakić, potpredsjednik Savjeta), Hrvatske poljoprivredne agencije, Državne ergele Đakovo i Lipik, Središnjeg saveza udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka Popovača, Središnjeg saveza uzgajivača hrvatskog posavca Martinska Ves, Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, Veterinarskog fakulteta u Zagrebu te Hrvatske veterinarske komore. Radu Savjeta pridružio se i Hrvatski konjički savez.

Foto: freedigitalphotos.net


Povezana stočna vrsta

Konjogojstvo

Konjogojstvo

Može se reći da je konj životinja o kojoj je u prošlosti najviše ovisio napredak ljudske civilizacije te je imao najveću i najraznolikiju upotrebu. Domestikacijom konja,... Više [+]

Tagovi

Bjelovarski sajam Gudovac Snježana Španjol Miljenko Rakić Stručni savjet Konjogojstvo Pašnjaci


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs